Campionate

„Ne-au deturnat zborul, să intervină guvernul!” » Situație ca în filme în calificările africane: naționala Nigeriei, ÎNCHISĂ 13 ore în aeroport, fix cum amenințaseră adversarii!

+5 Foto
Naționala Nigeriei, ÎNCHISĂ 13 ore în aeroport

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 14 octombrie 2024

Victor Boniface, 23 de ani, s-a plâns pe rețelele sociale că el și colegii din naționala Nigeriei au petrecut mai bine de 13 ore blocați în interiorul unui aeroport din Libia, înaintea partidei retur din calificările pentru Cupa Africii pe Națiuni. Colegul William Troost-Ekong a anunțat că nigerienii nu se vor mai prezenta la meci.

Pe 11 octombrie, reprezentativa Nigeriei a învins selecționata din Libia cu un gol venit târziu, în minutul 86 al meciului.

Înaintea partidei, libienii s-au plâns de tratamentul la care au fost supuși de autoritățile nigeriene. Ei au acuzat că avionul privat cu care călătoreau a fost forțat să aterizeze la Lagos în loc de orașul de desfășurare a partidei, Uyo, apoi că delegația le-a fost blocată la aeroportul din Lagos pentru mai bine de 3 ore, deoarece omologii din Nigeria nu ar fi trimis un autocar să-i preia pe fotbaliști.

Nigerienii au negat orice urmă de rea-voință, susținând că libienii au fost de vină pentru întreaga încurcătură.

Ulterior, în presa africană au început să circule zvonuri conform cărora unii oficiali libieni ar fi amenințat că-și vor trata adversarii cu aceeași monedă înaintea meciului retur. Amenințarea s-a concretizat duminică!

Situație CA ÎN FILME în calificările africane » Naționala Nigeriei, ÎNCHISĂ 13 ore în aeroport, fix cum amenințaseră adversarii

Victor Boniface, atacant la Bayer Leverkusen și parte din lotul nigerian, s-a plâns pe rețelele sociale că „suntem în aeroport de 13 ore, fără mâncare, fără wifi, fără să avem unde dormi”. La câteva ore distanță, a adăugat: „Ajutați-mă, sunați-mi bunica și spuneți-i că nepotul ei este OK”.

Conform Daily Post Nigeria, aeronava care transporta echipa Nigeriei a fost forțată să aterizeze pe aeroportul Al Abraq, la peste 200 de kilometri de Benghazi, orașul programat să găzduiască meciul.

Federația Libiană de Fotbal nu a trimis nicio mașină care să-i preia pe nigerieni, astfel că vedetele Boniface, Iwobi și Lookman au rămas blocate în aeroport mai bine de 13 ore.

Purtătorul de cuvânt al naționalei Nigeriei, Promise Efoghe, a transmis că „atunci când mai aveam o oră până la aterizare, aeronava nigeriană care se apropia de destinație, Benghazi, a fost deturnată către alt oraș, situat la mai bine de două ore de șofat de destinația originală”.

Căpitanul Nigeriei a anunțat: „NU vom juca acest meci!”

William Troost-Ekong, stoperul căpitan al naționalei Nigeriei, a anunțat că el și colegii lui au stabilit să NU joace meciul!

„Peste 12 ore abandonați într-un aeroport din Libia, după ce avionul nostru a fost deturnat în timp ce cobora. Guvernul din Libia a înlăturat fără niciun motiv permisiunea noastră de aterizare în Benghazi. Au încuiat ușile aeroportului și ne-au lăsat fără conexiune mobilă, mâncare și băutură.

Am mai experimentat tot felul de lucruri jucând în deplasare în Africa, dar așa ceva este un comportament rușinos. Până și pilotul tunisian, care din fericire a reușit să se descurce cu schimbarea de ultim moment, aterizând pe un aeroport care nu era potrivit pentru tipul nostru de aeronavă, nu a mai pățit așa ceva vreodată. (...)

Am cerut guvernului nigerian să intervină și să ne salveze. Ca lider al echipei, alături de colegi, am decis că NU vom juca acest meci. CAF (n.r. - forul responsabil cu fotbalul african) ar trebui să analizeze ce se întâmplă aici. Chiar dacă vor decide să permită așa ceva, lăsați-i să aibă punctele!”, a scris el.

După 3 etape, Nigeria este prima în grupa D, cu 7 puncte. Libia a obținut un singur punct, grație remizei cu Rwanda, scor 1-1.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.