Campionate

Reglare de conturi cu Xavi. Acuzația pe care i-o aduce fostului antrenor

Sergino Dest (maiou verde) n-a vut o relație bună cu Xavi la Barcelona / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 14 octombrie 2024

Sergino Dest a fost jucătorul Barcelonei între 2020 și 2024, dar jumătate din timp l-a petrecut sub formă de împrumut, la Milan și la Eindhoven, unde a și rămas, în cele din urmă.

„Mariajul” lui Sergino Dest cu FC Barcelona a fost unul „de uitat”. Primii doi ani, din cei 4 în care le-a aparținut catalanilor, i-a petrecut fie la infimerie, fie mai mult pe bancă, ignorat de antrenorul Xavi Hernandez chiar și atunci când era în formă.

Sergino Dest despre Xavi Hernandez: „N-a fost sincer cu mine”

Apoi, fundașul american a fost împrumutat lui AC Milan (2022 - 2023) și lui Eindhoven (2023 - 2024). Club căruia i-a fost cedat definitiv în vară. Gratis, deși transferul său de la Ajax îi costase 21 de milioane de euro pe catalani, în 2020.

Privind retrospectiv, Dest i-a adus acuzații serioase lui Xavi, sugerând că l-a mințit. „Nu cred că a fost sincer cu mine. Am avut mai multe conversații în care mi-a spus ceva, dar apoi m-am îndoit dacă era cu adevărat adevărat”.

Xavi l-ar fi asigurat că mizează pe el, apoi i-a spus că trebuie să plece

El a dat și un exemplu: „Într-o vară, înainte de a pleca în vacanță, mi-a spus:  «Pariez pe tine, nu crede ce apare în ziare». Dar când m-am întors mi-a zis:  «Trebuie să pleci»”. Și susține că astfel de promisiuni false au fost frecvente.

Dest pretinde că Xavi nu i-a oferit suficiente oportunități, iar când l-a folosit, nu s-a simțit bine pe teren. „Mi s-au impus niște limite, mă simțeam ca și cum nu eram eu însumi. Am vrut să mă implic mai des în atac, pentru că ăsta era unul dintre atuurile mele, dar Xavi mi-a cerut să nu mai fac asta”.

Sergino Dest a suferit o ruptură de ligament încrucișat și va reveni pe teren abia în 2025

În prezent, internaționalul american se recuperează de pe urma unei rupturi de ligament încrucișat suferite în luna aprilie. Și foarte probabil va mai putea fi văzut pe teren în 2025.

Însă obiectivul său este clar: „Mi-ar plăcea să joc din nou într-una dintre cele cinci mari ligi europene. Mi-ar plăcea chiar să revin în LaLiga”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.