Rugby

Samson Dauda, un fost jucător de rugby, a devenit Mr. Olympia 2024: „Va lua ceva timp să realizez asta”

Samson Dauda, câștigător la Mr. Olympia

Articol de David Istrate  —  luni, 14 octombrie 2024

Samson Dauda (32 de ani) a fost numit Mr. Olympia 2024, la capătul unui concurs care s-a desfășurat în Las Vegas, Statele Unite ale Americii. Câștigătorul celei de-a 60-a ediții a Mr. Olympia a primit un premiu în valoare de 600.000 de dolari.

Sâmbătă, 12 octombrie, Teatrul Resorts World a găzduit o nouă ediție a Mr. Olympia, cea mai prestigioasă competiție de culturism din lume. Finala a fost adjudecată de Samson Dauda, un concurent cunoscut sub porecla de „Leul Nigerian”.

Dauda s-a născut în Lagos, Nigeria, însă s-a mutat în Marea Britanie și a obținut cetățenia britanică. Acesta a fost pasionat de sport, dar la început nu a ales bodybuilding-ul, ci rugby-ul.

Samson Dauda a început să practice culturismul în urmă cu zece ani și a debutat ca profesionist în 2018, la concursul EVLS de la Praga. Primul titlu a venit trei ani mai târziu, la același concurs, pe care l-a mai câștigat și în 2023.

Samson Dauda: „Mi-am îndeplinit visul de a deveni Mr. Olympia...Wow”

Samson Dauda, câștigător la Mr. Olympia

La Mr. Olympia, Dauda a început să participe în 2022, când s-a clasat pe poziția a 6-a. În 2023, britanico-nigerianul a urcat pe locul al treilea și, în acest an, la a treia participare, a izbutit să câștige concursul.

„În acest weekend mi-am îndeplinit visul de a deveni Mr. Olympia și cel mai bun culturist din lume. Wow, va lua ceva timp să realizez asta”, a scris Dauda pe Instagram.

„Către soția mea incredibilă: cum poate un bărbat să fie atât de norocos să aibă alături o femeie ca tine? Ai renunțat la cariera de profesionistă în domeniul sănătății mintale la cel mai înalt nivel din Marea Britanie. Pentru a mă susține pe mine în acest vis pe care l-am împărtășit în ultimii zece ani împreună”, a adăugat Mr. Olympia 2024.

Pe poziția a doua s-a clasat iranianul Hadi Coopan, câștigătorul ediției din 2022, iar locul al treilea a fost ocupat de americanul Derek Lunsford, câștigător în 2023.

Samson Dauda este al doilea britanic din istoria concursului care reușește să devină Mr. Olympia. Primul a fost Dorian Yates, care și-a adjudecat șase titluri consecutive în perioada 1992-1997.

Dauda a câștigat un premiu în valoare de 600.000 de dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.