Box

Leonard Doroftei a spus adevărul despre scandalul cu Lucian Bute » În ce relații sunt acum: „M-ați întrebat și atât am spus”

Leonard Doroftei la emisiunea „40 de întrebări” cu Denise Rifai

Articol de Andra Mocanu  —  luni, 14 octombrie 2024

Leonard Doroftei, în vârstă de 54 de ani, a decis să spună adevărul despre conflictul cu Lucian Bute. Regretă vorbele dure pe care le-a spus.

Cu o carieră impresionantă de 20 de ani în ring, în care a câștigat titluri mondiale și europene la amatori și a suferit o singură înfrângere din 24 de meciuri la profesioniști, Leonard Doroftei a împărtășit telespectatorilor momentele care i-au definit parcursul.

După succesul răsunător din sport, viața de afaceri din România i-a adus provocări neprevăzute, iar Leonard Doroftei a fost nevoit să-și refacă viața departe de casă, în Canada. Acolo, în 2023, și-a obținut licența de antrenor de box, fiind pregătit să-și împărtășească din experiența sa următoarei generații de sportivi. Pe plan personal, Leonard Doroftei este un familist convins, este căsătorit și e tatăl a trei copii.

Leonard Doroftei despre Lucian Bute: „Era ciuca bătăilor la amatori”

Deși presa a speculat ani de zile o rivalitate între Leonard Doroftei și Lucian Bute, adevărul este mult mai simplu: nu a existat niciodată un conflict personal între cei doi pugiliști.

„Când eu trezeam o Românie întreagă să vadă un meci adevărat, Bute era ciuca bătăilor la amatori. La ce adversari a avut, singura concluzie este că se bate într-o versiune foarte slabă”, ar fi declarat Leonard Doroftei, în anul 2011. Lucian Bute a devenit campion mondial la IBF în anul 2007, la categoria super mijlocie, și și-a apărat titlul de 9 ori în urmărtorii 5 ani.

Doroftei a lămurit situația în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, unde a recunoscut că anumite declarații făcute de el au fost greșit interpretate și exagerate în presă.

„Singura afirmație pe care am făcut-o a fost în urma unui meci și am spus: „Consider că ai nevoie de niște meciuri mai bune”, atât. Nu am spus că-i prost, că nu boxează, că nu face meciuri bune, că a fost ciuca bătăii, n-am spus nimic de treaba asta. Atât am spus și din vorba asta s-a făcut un scandal enorm. Regret ceea ce am zis, îmi pare rău, nu trebuia să spun eu lucrul ăsta. Mi-am dat cu părerea, m-ați întrebat, am spus. Nu am avut niciodată nimic cu el, nu am avut nimic de împărțit”.

Denise Rifai a încercat să pună în context declarațiile lui Doroftei și a spus: „Aveați toată expertiza și experiența să vă puteți da cu părerea, era normal și să fiți întrebat, și să răspundeți”.

„Doar că din vorba asta au făcut subiecte de presă, de cancan și cel mai bine e să taci din gură, să nu-ți mai dai cu părerea”, a spus Doroftei. Spre final, acesta a clarificat că relația lui cu Lucian Bute nu a fost niciodată tensionată și că ceea ce a spus a fost, în esență, un sfat: „Nu m-am certat personal cu el niciodată și la momentul ăla am considerat că este un sfat, nu este o critică neapărat”.

De asemenea, Doroftei a subliniat că, deși presa a transformat totul într-un conflict, realitatea este alta. În 2020, cei doi pugiliști s-au antrenat în aceeași sală din Canada, semn că relația lor este mai bună decât a lăsat să se înțeleagă mass-media.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.