Altele

Pan Zhanle și Leon Marchand, campioni olimpici la Paris, revin în competiții » Cupa Mondială se va desfășura anul acesta în Asia

Pan Zhanle (20 de ani), campionul olimpic cu record mondial în proba de 100 metri liber, revine în concursuri

Articol de Roxana Fleşeru  —  luni, 14 octombrie 2024

Pan Zhanle (20 de ani), Leon Marchand (22 de ani), Nicolo Martinenghi (25 de ani) și Thomas Ceccon (23 de ani), campioni olimpici la Paris, vor lua startul în cele trei concursuri ale Cupei Mondiale, care în acest an se vor desfășura în bazin scurt la Shanghai, Incheon și Singapore.

Campionii olimpici de la Paris revin în competiții, de data aceasta pentru sezonul în bazin scurt, unul care va culmina la Budapesta unde se vor desfășura Campionatelele Mondiale (10 și 15 decembrie).

Cupa Mondială, care constă în trei etape, debutează cu concursul de la Shanghai (18-20 octombrie), urmat de cel de la Incheon (24-26 octombrie) și de cel din Singapore (31 octombrie – 2 noeimbrie).

În funcție de locurile obținute, sportivii acumulează puncte, iar la final vor fi declarați câștigătorii. Cupa Mondială 2024 are premii totale de 1.196.000 de dolari.

10.000 de dolarieste premiul pentru stabilirea unui record mondial în cadrul Cupei Mondiale

Printre sportivii care vor concura se numără nume mari ale înotului. Leon Marchand, care a rămas în Europa după Jocurile Olimpice, unde a cucerit patru medalii de aur, a plecat deja spre China.

Leon Marchand

Francezul se va întoarce în ianuarie în SUA, acolo unde va continua pregătirea alături de Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps, și cel care alături de care se pregătește de câțiva ani.

Pan Zhanle din nou în prim-plan

Pan Zhanle, campionul olimpic de la 100 m liber și deținătorul recordului mondial în această probă, nu avea cum să lipsească din distribuția Cupei Mondiale, mai ales că primul concurs este la Shanghai.

Italienii Thomas Ceccon, medaliat cu aur la 100 m spate și Nicolo Martinenghi, campion olimpic la 100 m bras, vor înota și ei în Cupa Mondială.

46,40 s este recordul mondialstabilit de Pan Zhanle la Paris în proba de 100 m liber. În bazin scurt, recordul este 44,84s și îi aparține lui Kyle Chalmers

La feminin și-au anunțat prezența Kate Douglass, campioană olimpică la 200 m bras, Kaylee McKeown, dublă medaliată cu aur la 100 și 200 m spate, dar și Yufei Zhang, cea care cucerit șase medalii la Paris, însă niciuna de aur.

Anul trecut, Cupa Mondială s-a desfășurat în bazin olimpic, având drept gazdă Europa, concursurile desfășurându-se în Atena, Budapest și Berlin. Câștigătorii au fost australianca Kaylee McKeown cu 177,4 puncte și chinezul Qin Haiyang cu 174,5 puncte.

Cupa Mondială în bazin scurt

  • Shanghai (18-20 octombrie)
  • Incheon (24-26 octombrie)
  • Singapore (31 octombrie – 2 noeimbrie)
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.