Liga 1

Ofertă din Serie A pentru Daniel Bîrligea. Decizia luată de patronul echipei

Daniel Bîrligea/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 14 octombrie 2024

Nelu Varga, patronul de la CFR Cluj, a vorbit despre vânzarea lui Daniel Bîrligea la FCSB și a explicat motivul pentru care l-a cedat pe atacant pentru două milioane de euro la rivala din Superliga, în contextul în care avusese și o ofertă de la Como.

În septembrie, pe finalul perioadei de transferuri în Superliga, s-a realizat cea mai surprinzătoare mutare a verii. Daniel Bîrligea a trecut de la CFR Cluj la FCSB.

La o lună și jumătate distanță, finanțatorul de la CFR Cluj a explicat că l-a vândut pe Bîrligea pentru că îl avea oricum pe Louis Munteanu, atacant pe care plătise 2,3 milioane de euro în vară.

Varga a declarat că a avut o ofertă mai mare pentru Bîrligea, de la Como, dar aceasta a venit înainte de play-off-ul Conference League, înainte ca trupa din Gruia să rateze calificarea în grupe.

Nelu Varga a explicat de ce l-a vândut pe Daniel Bîrligea la FCSB

„Bîrligea este un foarte bun jucător. Este alt profil față de Louis Munteanu, dar foarte bun. A trebuit să iau o decizie. Nu puteam să țin un jucător luat cu atâția bani pe tușă (n.r. - Louis Munteanu).

Așa că l-am cedat pe Bîrligea și l-am lăsat să-și facă viitorul. Poate ajunge la o echipă mare. Dacă îl mai țineam, ne-ar fi ajutat, dar asta poate să facă și Louis Munteanu, iar în această situație vin și banii”.

„Pe el am avut cele mai multe oferte, dar nu l-am dat pentru că am vrut să ne calificăm în grupele Conference League și n-am vrut să ruinăm șansele. Am avut o ofertă mult mai mare pentru el, decât cea pe care l-am vândut. Dar n-am fost de acord. Vedeam calificarea mai importantă.

Au fost oferte din Italia, Portugalia, Turcia, Rusia. Cea mai mare a fost de la Como. A fost o chestiune de decizie și asumare. Să iei decizia corectă la momentul oportun”, a declarat Nelu Varga pentru prosport.ro.

3 goluria marcat Bîrligea la FCSB, două în cele două meciuri din grupa unică de Europa League

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.