Nationala

Daniel Pancu și-a adus aminte brusc de războiul cu Tavi Popescu din urmă cu 1 an: „Poate el are o problemă cu mine. Pe postul lui am 5-6 variante mereu”

Articol de Marius Mărgărit, Alexandru Stanciu, Răzvan Petrescu (video)   —  luni, 14 octombrie 2024

Daniel Pancu, selecționerul României U21, a prefațat duelul decisiv de mâine seară cu Elveția U21, în campania de calificare pentru EURO 2025. Pancu a vorbit și despre conflictul avut cu Tavi Popescu în urmă cu un an, când jucătorul l-a acuzat pe selecționer că ar avea ceva personal cu el, după ce l-a omis din lista convocaților la acea vreme.

  • România U21 - Elveția U21 se joacă marți, de la ora 19:00. Meciul poate fi urmărit liveTEXT pe GSP.ro

VIDEO. Daniel Pancu a dat cărțile pe față în situația cu Tavi Popescu: „Poate el are o problemă cu mine, nu e vina mea, e vina fotbalului românesc”


„(n.r. conflictul cu Tavi Popescu din urmă cu un an) O fi avut el probleme cu mine, eu nu am avut niciodată probleme cu el. Eu trebuie să aleg, la postul pe care evoluează el, am 5 sau 6 variante tot timpul. Nu e vina mea, e vina fotbalului românesc.

La mijlocul terenului nu știu dacă găsesc doi jucători cu minute. E o problemă a noastră, am ajuns pe primul loc cu echipa asta în condițiile în care singura echipă care se compara la minute cu noi a fost Albania. În rest, noi am avut minute mai puține decât adversarii”, a declarat Daniel Pancu la conferința de presă dinaintea meciului cu Elveția U21.

Daniel Pancu: „Sper să facă toți jucătorii pasul la echipa mare”

„Am încercat să nu transmitem niciun fel de tensiune jucătorilor. Suntem la finalul unei campanii în care rezultatele noastre au fost în cea mai mare parte reușite, bune sau foarte bune.


Îmi aduc aminte foarte bine discuția cu primii jucători convocați, era legată de bucuria de a juca fotbal, de a marca mereu un gol mai mult decât adversarul. Punctele s-au adunat și, în fața ultimului joc al acestei grupe, suntem pe prima poziție absolut meritat după evoluțiile noastre.

Mâine avem un joc de EURO cu o echipă de EURO, un adversar cu jucători care au participat la un turneu final, cum avem și noi 4 în lot, Tavi Popescu are chiar 2 la activ.

Avem bucuria de a juca fotbal, avem datoria de a duce mai departe o tradiție a echipelor de tineret. Adversarul e foarte bun, jucăm acasă, interesul publicului am înțeles că este destul de mare. Vom vedea mâine seară la ora 21 dacă merităm să mergem mai departe.

Giuleștiul a fost ales pentru că nu era altă variantă, mai era varianta cu gazonul prost de pe „Arcul de Triumf”. Am avut de ales la ultimul joc între Giulești și Târgoviște, am ales aici pentru că este un meci decisiv.

Nu vor exista riscuri, cel puțin în jumătatea noastră nu ne vom asuma niciun risc. Avem nevoie de concentrare maximă la tot ce înseamnă faze fixe și trebuie să rămânem 11 la 11 cât mai mult posibil, dacă se poate tot meciul.

Louis Munteanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mă bucur că se simte bine aici, mâine sper să ne ajute. Nici nu am avut ca obiectiv calificarea, obiectivul meu a fost să jucăm fotbal, dar am ajuns să jucăm cu calificarea pe masă.

Sper ca toți jucătorii să facă pasul la echipa mare, o merită. Toate echipele din grupa noastră au jucători la echipa mare, singurii care nu au suntem noi. Sper să trimitem cât mai mulți jucători, nu doar pe Munteanu. După acest meci poate să-i ia pe toți domnul Lucescu.

Jocul îl vom aborda la victorie, cu siguranță, doar că trebuie să fim atenți mai mult ca de obicei la alte aspecte. Ei au inițiativă, posesie, dar de multe ori este o posesie pasivă, te obligă să te aperi în jumătatea ta, dar dacă ești organizat bine nu au ce să facă”, a completat Daniel Pancu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.