Handbal

CSM Constanța a plecat la Glogow pentru duelul din European League, în plină criză financiară

Antrenorul George Buricea și handbaliștii de la CSM Constanța la un time out Foto: Facebook CSM Constanta

Articol de Costi Prună  —  marţi, 15 octombrie 2024

CSM Constanța joacă marți de la ora 19:45 în Polonia cu Chrobry Glogow, în etapa a 2-a din EHF European League. Partida va fi televizată de Prima Sport 4 și Digi Sport 2.

CSM Constanța a plecat luni dimineața la ora 5:35 din București spre Varșovia, apoi formația s-a îmbarcat în avionul spre Wroclaw, după care și-a continuat călătoria cu autocarul spre Glogow încă 2 ore și jumătate.

Singura absență a lui CSM Constanța pentru duelul cu Chrobry: Valentino Ravnic e accidentat

La ora 18:00, jucătorii lui George Buricea au efectuat antrenamentul oficial, antrenorul având la dispoziție tot lotul, mai puțin extrema stângă Valentino Ravnic, care s-a accidentat în meciul de marțea trecută cu Ystads, scor 29-29.

CSM Constanța a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului cu Chrobry. Foto: Facebook

Față de sezonul trecut, Constanța l-a pierdut pe Liviu Caba care a plecat la CSM București, iar antrenorul George Buricea a trebuit să schimbe sistemul în apărare. Aceasta este cea mai importantă problemă care trebuie rezolvată de CSM Constanța.

George Buricea

„Știm că avem un meci greu cu Glogow, formație pe care am învins-o sezonul trecut în grupă. Chiar dacă ne lipsește Ravnic, dacă echipa va juca la fel de bine ca-n prima etapă cu Ystads, ne putem întoarce acasă cu cele două puncte”, a declarat pentru GSP, antrenorul George Buricea.

Un prim „7” posibil pentru CSM Constanța: Vasile, Andrei, Komogorov, Drăgan, Aliokhin, Nistor, Nikolic.

CSM Constanța a plecat la Glogow pentru duelul cu Chrobry, în plină criză financiară

Chiar dacă după 7 etape, echipa dobrogeană este pe locul 2 în campionat la egalitate de puncte,18, cu Turda și Minaur, jucătorii Constanței nu au primit niciun salariu în acest sezon, clubul având restanțe pe 3 luni la handbaliști.

Surse din cadrul suporterilor constănțeni au confirmat pentru GSP că în aceasta săptămână unii dintre aceștia doresc să ceară audiență la primar, pentru a afla de ce nu sunt plătiți sportivii de la formația de handbal a clubului. Suporterilor le este teamă că jucătorii pot pleca liberi dacă își depun memorii la FRH și astfel echipa fanion a clubului se poate desființa.

Chrobry Glogow are evoluții oscilante

Chrobry Glogow are un moral bun după ce în prima etapă din EHF European League a făcut egal în Spania,33-33, cu Bidasoa Irun. În campionatul polonez, după 7 etape, adversara Constanței este pe locul 4, cu 13 puncte, după ce în ultima etapă a pierdut cu Kwidzyn, scor 27-28.

Chrobry Glogow are evoluții oscilante. Foto: Imago Images

La casele de pariuri, CSM Constanța este favorită cu o cotă de 1.22-1.31, în timp ce Glogow are o cotă la victorie de 4.85-5.40.

Un prim „7” probabil pentru Glogow: Dereviankin, Styrcz, Zieniewicz, Jamiol, Paterek, Kosznik, Skiba.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.