Campionate

Singurul selecționer român din străinătate și-a dat demisia, după a treia înfrângere la rând

Mario Marinică, foto: facebook Liberia Football Association

Articol de Adrian Duţă  —  marți, 15 octombrie 2024

Mario Marinică (59 de ani) și-ar fi dat demisia de la cârma naționalei Liberiei, conform presei locale, după eșecul cu Guineea Ecuatorială, scor 1-2.

Pentru Liberia a fost a treia înfrângere la rând în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. Echipa antrenată de Marinică a pierdut cu Algeria, scor 0-3, apoi au urma două înfrângeri cu Guineea Ecuatorială, 0-1 și 1-2.

După ultimul eșec, Mario Marinică și-ar fi prezentat demisia, potrivit Foot d'Afrique. El era numit pe banca Liberiei în februarie 2024.

Mario Marinică a demisionat de la naționala Liberiei

Mario Marinică, foto: facebook Liberia Football Association

Pe banca naționalei liberiene, Marinică a obținut două victorii. A câștigat cu Djibouti, scor 2-0, și cu São Tomé and Príncipe, scor 1-0.

A scos 3 egaluri, cu Namibia, 1-1, Djibouti, scor 0-0, și Togo, scor 1-1. Apoi, au urmat cele 3 înfrângeri la rând care l-au făcut pe Mario Marinică să își prezinte demisia.

Liberia e pe ultimul în grupa E din preliminariile EURO, cu doar un punct în 4 meciuri jucate, cel scos din remiza cu Togo.

Liberia e pe locul 143 în clasamentul FIFA, dintr-un total de 210 naționalei afiliate la forul mondial. Pe ultimul loc se află o echipă europeană, San Marino.

Naționala la care a jucat George Weah, fost Balon de Aur, are două prezențe la Cupa Africii pe Națiuni, în 1996 și 2002.

Mario Marinică a antrenat și în România

Experiența de pe banca Liberiei nu a fost prima la o națională africană pentru Marinică. El a mai antrenat-o pe Malawi, din aprilie 2022 până în aprilie 2023.

În România, a pregătit-o pe Gloria Buzău. La Concordia Chiajna și Rapid a fost antrenor secund.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.