Nationala

3 informații esențiale înaintea „finalei” pentru calificare România U21 - Elveția U21 » Câți spectatori vor fi în Giulești

Meciul România U21 - Elveția U21 este decisiv pentru calificarea la Euro U21 din 2025.

Articol de George Nistor  —  marţi, 15 octombrie 2024

Meciul România U21 - Elveția U21, din ultima etapă a grupelor preliminariilor, este decisiv pentru calificarea la EURO 2025. „Tricolorii”, aflați pe primul loc în grupa E, au nevoie de o victorie în Giulești pentru a fi siguri de participarea la turneul final ce va avea loc în Slovacia.

  • România U21 - Elveția U21 se joacă astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul Giulești. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă în direct la TV pe Pro Arena.

În aceeași situație se află și Elveția, situată pe poziția a doua în clasament, ce duce la baraj, cu un punct mai puțin decât România, 18. Podiumul este completat de Finlanda, cu 17 puncte acumulate, ce păstrează în continuare șanse.

1. Daniel Pancu, tentat să schimbe în România U21 - Elveția U21

Selecționerul de la tineret ar putea opera modificări în echipa de start în meciul de diseară. Din informațiile GSP, poziția de mijlocaș central ofensiv, ocupată în duelul precent, cu Muntenegru, de către Rareș Ilie, este marea dilemă a lui Daniel Pancu.

Opțiunea luată în calcul este Marius Corbu, pentru a oferi mai mult stabilitate la centrul terenului. De asemenea, nici Ianis Stoica nu este sigur că va fi titular, Mihnea Rădulescu ar putea fi soluția alternativă.

Daniel Pancu are șansa de a duce România U21 la cel de-al patrulea campionat european consecutiv

Cum se califică România U21 la EURO 2025:

  • câștigă meciul cu Elveția U21 sau

  • face egal cu Elveția și Finlanda nu o bate pe Muntenegru.

Dacă România U21 scoate un punct și Finlanda câștigă, atunci echipa lui Pancu termină pe locul 2, sub finlandezi. În cazul unei înfrângeri, România U21 nu mai poate termina pe locul 1 în grupă, fiind automat depășită de Elveția U21.

2. Giuleștiul, aproape plin

Stadionul care va găzdui meciul de totul sau nimic pentru România U21 nu va fi sold-out. Sunt așteptați nu mai puțin de 12.000 de spectatori pe Giulești, cu 2.000 mai puțin decât capacitatea totală a locurilor.

Au mai rămas disponibile tichete de acces doar la peluzele nord și sud ale arenei.

3campionate europene consecutive a bifat naționala de tineret a României

Avem bucuria de a juca fotbal, avem datoria de a duce mai departe o tradiție a echipelor de tineret. Adversarul e foarte bun, jucăm acasă, interesul publicului am înțeles că este destul de mare. Vom vedea mâine seară la ora 21 dacă merităm să mergem mai departe. Nu vor exista riscuri, cel puțin în jumătatea noastră nu ne vom asuma niciun risc. Avem nevoie de concentrare maximă la tot ce înseamnă faze fixe și trebuie să rămânem 11 la 11 cât mai mult posibil, dacă se poate tot meciul.

- Daniel Pancu, selecționer România U21

3. Pierdere mare pentru elvețieni

Sascha Tauch se confruntă cu probleme de efectiv. Îi va lipsi chiar căpitanul Ardon Jashari (22 de ani), mijlocaș defensiv legitimat la Club Brugge, din Belgia.

Jucătorul cu origini macedonene, cotat la 6 milioane de euro, a ajuns la 3 cartonașe galbene în partida cu Finlanda, de pe teren propriu, încheiată 1-1.

„Mentalitatea va câștiga acest meci. Fiecare acțiune poate însemna calificarea la Euro. Dacă vom intra pe teren cu această atitudine, atunci vom zgudui lucrurile la București. Fără căpitan e greu mereu, dar avem o axă bună, responsabilitatea trebuie răspândită pe mai mulți umeri”, a declarat selecționerul Elveției înaintea meciului.

20,53de milioane de euro este valoarea lotului României, cu 34 de milioane de euro mai puțin decât cea a Elveției

Echipa este pregătită. Ne-am antrenat bine după meciul din Finlanda. Trebuie să fim răbdători și agresivi în același timp.

- Aurele Amenda, fundaș central Elveția U21

România U21 - Elveția U21, echipele probabile:

România U21: Sava - Pantea, Dănuleasa, Akdag, Borza - Perianu, Grameni - Rareș Ilie / Corbu - Ianis Stoica / M. Rădulescu , L. Munteanu, Oct. Popescu;
Selecționer: Daniel Pancu;

Elveția U21: Loretz - Ottiger, Jaquez, Amenda, Hajdari - Matoshi, Avdullahu, Fosso - Dos Santos - Villiger, Surdez;
Selecționer: Sascha Tauch;

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.