Liga 1

Se anunță spectacol de zile mari la Dinamo - FCSB » GSP prezintă o colecție impresionantă a scenografiilor din ultimii 20 ani

Articol de Cezar Titor   —  joi, 17 octombrie 2024

În ultimele două decenii, derby-urile dintre Dinamo și FCSB au produs spectacol atât la firul ierbii, cât și în tribune. Fie că vorbim despre Ghencea, Ștefan cel Mare, „Arcul de Triumf” sau Arena Națională.

Fără excepție, scenografiile celor două grupuri din Capitală au reprezentat un element central al show-ului, contribuind la manifestarea pregnantă a intensității acestui clasic al fotbalului românesc.

Multe momente memorabile au izvorât tocmai din aceste scenografii. Mai întâi, au fost ironiile subtile și obscenitățile reliefate de la începutul și jumătatea anilor 2000.

GALERIE FOTO cu cele mai tari scenografii din ultimii 20 ani la Dinamo - FCSB


Amintim și de primele 3D-uri la scară largă (nu primele, per total!) ale dinamoviștilor, unele dintre ele concurând pentru titlul de cele mai tari scenografii din lume. Omagiul pentru Cătălin Hîldan și Florea Dumitrache chiar a câștigat „cea mai tare scenografie din lume” în 2013, vot organizat la acea vreme de „Ultras World”.

De multe ori, s-a protestat împotriva LPF sau FRF, Dumitru Dragomir fiind vizat de ambele tabere, făcând obiectul antagonic al unora dintre scenografii. Altele portretizează idoli ai tribunelor, precum Marius Lăcătuș, unele conțin referințe istorice sau culturale. De foarte multe ori, acestea au reflectat doar identitatea, apartenența și mândria de a aparține respectivului grup de suporteri.

Un lucru e cert. În ultimii ani, spectacolul vizual a fost omniprezent, contopindu-se într-o simbioză cu tensiunea și evenimentele de pe gazon.


Se anunță infern pe Arena Națională

Atmosfera de duminică se anunță a fi una de vis. Suporterii oaspeților au primit întreaga peluză dinspre Bulevardul Basarabia, aproximativ 9000 tichete. Pe de cealaltă parte, cei din Peluza Cătălin Hîldan au anunțat că dinamoviștii au achiziționat deja peste 35.000 bilete. Au rămas neocupate câteva mii de locuri răzlețe la ultimul inel al Arenei.

Luând în calcul și zonele tampon, partida fiind clasificată drept una de risc maxim de Jandarmeria Capitalei, ne putem aștepta la un stadion sold-out, o ambianță electrizantă și alte repere importante în ceea ce privește scenografiile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.