Liga 1

De ce Tătărușanu nu a vrut să audă de revenirea la FCSB: „Știți ce urma să pățesc?”

Ciprian Tătărușanu a câștigat două titluri alături de FCSB

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 15 octombrie 2024

În cadrul podcastului GSP „2 la 1”, Ciprian Tătărușanu, 38 de ani, a răspuns și întrebărilor venite de la public. Fanii au fost interesați în primul rând să afle de ce portarul nu s-a întors niciodată la FCSB și dacă acesta ia în calcul pe viitor să revină într-o funcție oficială la roș-albaștri.

Rubrica „Fanii întreabă” le-a oferit ocazia microbiștilor să-i adreseze direct întrebări lui Tătărușanu. „De ce nu ai revenit la FCSB?”, „Ai rămas stelist pe viață?”, „Te vezi vreodată lucrând în staff-ul FCSB?” au fost principalele curiozități ale suporterilor.

VIDEO. Ciprian Tătărușanu: „Dacă reveneam la Steaua, lumea s-ar fi așteptat să nu mai iau niciun gol”

Tătărușanu susține că nu a fost în niciun moment aproape să revină în fotbalul românesc și explică de ce nici nu ar fi luat în calcul o nouă aventură în Liga 1, nici măcar la FCSB, pentru care a evoluat între 2009 și 2014.

„Nu am mai avut oferte din Liga 1 și sunt sigur că nu am dat de înțeles nimănui că m-aș putea întoarce în țară. Nu a fost o opțiune pentru mine, nici măcar să vin la FCSB.

Nu m-am întors în România sau la Steaua pentru că nu aș mai fi avut aceeași ambiție și dorință de a demonstra. Am fost la Steaua 5 ani, am câștigat tot ce se putea. Să mă întorc la Steaua? De ce? Poate nici nu aș fi reușit să mă ridic la înălțimea așteptărilor.

Așteptările sunt oricum exagerate. Poate de la mine, ca portar, s-ar fi așteptat lumea, dacă reveneam la Steaua, să nu iau niciun gol. Iar la primul gol discutabil s-ar fi spus: «Gata, mă, nu mai poate, e bătrân». Sunt sigur că asta s-ar fi întâmplat și am vrut să evit această situație”, a declarat Tătărușanu, primul invitat la podcastul GSP „2 la 1”.

Colegii din generația lui Tătărușanu de la FCSB au eșuat la revenire

Tătărușanu e parte din generația FCSB-ului care a câștigat autoritar două titluri consecutive în România, care se califica în „optimile” Europa League și semna ultima prezență a unei echipe românești în grupele Champions League. E vorba despre perioada 2012-2014.

Majoritatea jucătorilor din acea echipă au prins transferuri afară și s-au întors ulterior la roș-albaștri, dezamăgind. Printre exemple: Bourceanu, Pintilii, Cristi Tănase. O analiză detaliată despre revenirile ratate de la FCSB, AICI.

Ciprian Tătărușanu: „Sunt stelist, dar acum nu mă văd lucrând la FCSB”

Tătărușanu nu se vede colaborând în prezent cu FCSB, însă nu exclude definitiv posibilitatea: „Am rămas stelist, dar momentan nu mă văd lucrând la FCSB. În viitor totul se poate schimba însă. De-abia m-am retras și am nevoie de o perioadă de pauză. Poate îmi va reveni dorul de fotbal”.

Să știți că nu e mai comod să joci în străinătate decât în România. Jucătorii sunt mai criticați în campionatele din străinătate unde am jucat eu decât la noi în țară. Dacă joci la FCSB și faci un meci prost, vei fi criticat de oamenii din România.

Dacă joci într-un campionat puternic, vei fi criticat de oamenii din acea țară, iar criticile ajung și în România. Ce-i drept, la fel se întâmplă și când ai evoluții bune și ești apreciat

- Ciprian Tătărușanu

CV Ciprian Tătărușanu

  • a jucat în România la Juventus București, Gloria Bistrița și FCSB;
  • are 4 trofee câștigate cu FCSB: două titluri, o Cupă a României și o Supercupă;
  • tot alături de FCSB s-a calificat până în optimile de finală ale Europa League și a accesat grupele Champions League;
  • desemnat „Fotbalistul român al anului 2015” în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 73 de selecții la națională, cu care s-a calificat la Euro 2016;
  • în străinătate a evoluat la Fiorentina, Nantes, Lyon, AC Milan și Abha;
  • în 2022 a triumfat în Serie A, cu Milan;
  • a apărat în peste 100 de rânduri în campionatul Italiei și de 66 de ori în Ligue 1;
  • are 14 prezențe în Champions League, dintre care 5 fără gol încasat.

VIDEO INTEGRAL. Ciprian Tătărușanu, invitat la podcastul GSP „2 la 1”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.