Campionate

Detalii explozive din procesul Manchester City vs. superstarul achitat de acuzațiile de viol: s-a ascuns de poliție în dulap și a dat în vileag 5 colegi!

Benjamin Mendy, cu haină portocalie, în vara lui 2023 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  marți, 15 octombrie 2024

Luni, 14 octombrie, a avut loc prima rundă de audieri în procesul dintre Benjamin Mendy (30 de ani) și Manchester City. Fostul fundaș al „cetățenilor”, achitat anul trecut de acuzațiile de viol și hărțuire sexuală, îi solicită campioanei Angliei 13,2 milioane de euro sub formă de salarii și bonusuri neplătite. Publicația The Athletic a prezentat câteva detalii inedite din cadrul procesului.

În iulie 2023, Benjamin Mendy, fundaș stânga cumpărat de Manchester City cu 57,5 milioane de euro, a fost achitat de 7 acuzații de viol și una de agresiune sexuală. „Am fost acuzat fals de infracțiuni pe care nu le-am comis. Viața mi-a fost dată peste cap pe vecie”, a reacționat fotbalistul.

În aceeași lună, contractul lui cu Manchester City a ajuns la final. Mendy a revenit în țara natală, Franța, unde a semnat cu Lorient. Însă legăturile lui cu Manchester City nu aveau să se încheie acolo.

Fotbalistul a dat-o în judecată pe Manchester City, acuzând că multipla campioană a Angliei nu i-a plătit salarii și bonusuri în valoare de 13,2 milioane de euro, câtă vreme era judecat pentru viol și hărțuire sexuală. El chiar a petrecut 5 luni în spatele gratiilor, arest preventiv care s-a încheiat în ianuarie 2022, în momentul în care a plătit cauțiunea.

Luni, 14 octombrie, a avut loc prima rundă de audieri în procesul dintre Mendy și Manchester City. În cadrul acesteia, au ieșit la iveală detalii de impact.

S-a ascuns de poliție într-un dulap din casă!

The Athletic scrie că fotbalistul a găzduit „o serie de petreceri sexuale” în casa lui din Cheshire, inclusiv în plină pandemie, când ar fi trebuit să stea în carantină. Alte petreceri au avut loc pe 31 decembrie 2021 și la începutul noului an, cu numai două zile înainte ca City să o înfrunte pe Chelsea.

Pe deasupra, că a fost prins ascunzându-se într-un dulap din casă atunci când poliția l-a dat în urmărire generală!

Ce susține Benjamin Mendy este că s-a simțit discriminat de club, că numai lui i-a fost oprit salariul, deși mulți alți colegi au participat la infamele petreceri.

Benjamin Mendy a dat în vileag 5 dintre colegii care au participat la petrecerile sexuale

El a confirmat ce scrisese The Athletic într-un articol din 2023, anume că printre oaspeții lui de seamă s-au numărat Riyad Mahrez, Jack Grealish, Kyle Walker, Raheem Sterling și John Stones.

„Pot confirma că este adevărat. Toți acești jucători au participat la petrecerile care au condus la acuzațiile aduse mie. Nu am făcut nimic diferit decât mulți dintre jucătorii lui Manchester City. Mulți jucători au fost prezenți la petrecerile pe care le-am găzduit.

Asta nu-mi scuză comportamentul, dar simt că este nedrept ca Manchester City să mă evidențieze în modul în care au făcut-o. Diferența dintre mine și colegii mei este că eu am fost acuzat în mod fals de viol și umilit public.

Eram la fel de pregătit, dispus și capabil să-mi îndeplinesc sarcinile precum ceilalți jucători despre care clubul știa că au participa la petreceri și, în opinia clubului, au acționat nesăbuit. Totuși, nu cunosc ca City să fi redus sau suspendat plata oricărui alt jucător, deși era cunoscut faptul că au participat la petreceri”, a spus Mendy la audierea la care a participat de la distanță, printr-un apel video.

Manchester City: „Era imposibil să fie implicat la prima echipă. La cel târziu 18:00 trebuia să fie în casă”

Mendy fusese anunțat de Manchester City în septembrie 2021 că nu-și va mai primi drepturile financiare.

Clubul a motivat că „era imposibil să-l implicăm pe Mendy la prima echipă ca urmare a suspendării dictate de liga engleză și a condițiilor sub care fusese eliberat pe cauțiune. Trebuia să fie în casă la cel târziu 18:00, nu putea călători în Manchester în limitele autostrăzii M60 și a fost nevoit să predea pașaportul, după ce zburase la Paris câtă vreme era investigat”.

În cadrul audierilor, impresarul lui Mendy a susținut că Omar Berrada, la acea vreme ofițer-șef al operațiunilor fotbalistice de la Manchester City, ajunsese la un acord verbal cu clientul lui, care presupunea ca Mendy să-și primească banii în cazul în care ar fi găsit nevinovat în procesul de viol și agresiune sexuală. Berrada, acum director executiv la Manchester United, a negat că ar fi cazul.

Cât încasa Benjamin Mendy la Manchester City

Benjamin Mendy încasa 6 milioane de lire sterline anual la Manchester City, sumă la care se adăugau câteva bonusuri consistente. De exemplu, cel puțin 1,2 milioane de lire din drepturile de imagine, 900.000 de lire dacă ar fi apărut în cel puțin 60% dintre jocurile lui City și 1 milion de lire pentru calificarea în Champions League.

Contractul mai prevedea bonusuri de 700.000 de euro pentru câștigarea Champions League, 350.000 pentru triumful în Premier League, 100.000 pentru Cupa Angliei și 50.000 pentru Cupa Ligii, Supercupa sau Campionatul Mondial al Cluburilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.