Liga 1

„Doar Dinamo București!” » Mesajul războinic transmis de spaniolul care a fost protagonist la ultimul trofeu câștigat de „câini”

Jose Antonio Romera, în returul dintre Dinamo și Bilbao / foto: Imago

Articol de Cezar Titor   —  duminică, 20 octombrie 2024

Jose Antonio Romera, 37 ani, fost fundaș dreapta la Dinamo în perioada 2016-2018, a rememorat derby-urile jucate în tricoul alb-roșu, transmițându-le și un mesaj jucătorilor și suporterilor „câinilor”.

Ibericul, actualmente la CD Utiel în eșaloanele inferioare ale fotbalului din Spania, a făcut parte din ultimul angrenaj dinamovist care a reușit să câștige un trofeu, Cupa Ligii în sezonul 2016-2017, fiind titular integralist în succesul din finala cu ACS Poli Timișoara, scor 2-0. La acea vreme, Adam Nemec reușea o „doppietta” pentru trupa lui Cosmin Contra.

S-a luptat cu Dinamo la campionat în același sezon, fiind pe teren și la ultima dublă europeană a câinilor, cu Athletic Bilbao (1-1 pe Arena Națională, 0-3 pe San Mames). A reușit un singur gol, în play-off, cu Universitatea Craiova, partidă încheiată la egalitate, scor 2-2, Zlatinski marcând în prelungiri pentru olteni, dimunând drastic șansele „câinilor” la titlu, câștigat în cele de urmă de Viitorul.

  • Partida dintre Dinamo și FCSB va avea loc duminică seară, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională. Disputa va fi în format liveTEXT pe GSP.ro și televizată de Prima Sport și Digi Sport.

Jose Antonio Romera: „Am trăit printre cele mai frumoase momente din carieră”

„Am mai multe amintiri grozave din cele câteva derby-uri pe care le-am jucat pentru Dinamo. Cea mai importantă este penalty-ul pe care l-am obținut în ultimul minut de joc, pe care Sergiu Hanca l-a transformat și ne-a asigurat victoria. Aceasta ne-a dat oportunitatea să ne luptăm la campionat până la final”, a spus Romera pentru GSP.

Partida la care acesta face referire este Dinamo - FCSB 2-1, disputată pe 1 mai 2017. Hanca l-a învins atunci pe Niță de două ori de la punctul cu var, golul decisiv survenind tocmai în minutul 90+6. Romera a fost faultat în interiorul careului de William de Amorim. Pentru FCSB, a marcat Pleașcă.

„Vreau să le mulțumesc încă o dată suporterilor pentru toate amintirile. Nu voi uita niciodată acele momente. Atmosfera din timpul meciurilor era fantastică, trăind unele dintre cele mai frumoase sentimente din cariera mea de fotbalist.


Jucătorilor vreau să le transmit tot binele, trebuie să știe cât de importantă este această partidă pentru suporterii dinamoviști. Să se lupte pentru fiecare balon, să câștige fiecare duel și să își facă suporterii mândri. Și, bineînțeles, Doar Dinamo București!”, a mai transmis fostul fundaș dinamovist.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.