Nationala

Cât costă atacantul cu care Mircea Lucescu vrea să ajungă la Mondiale! Granzii Ligii 1 sunt deja cu ochii pe el

Raul Florucz este atacantul despre care se vorbește tot mai mult în fotbalul românesc Foto: Instagram Raul Florucz

Articol de Eduard Apostol   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Raul Florucz, 23 de ani, a devenit o prioritate pe agenda federalilor # Atacantul este de acord cu opțiunea de a căpăta pașaport românesc și a reprezenta țara părinților săi # Decarul Olimpijei Ljubljana este cotat la un milion de euro de către clubul său, mai ales că au început să se strângă tot mai multe echipe ce-l monitorizează # Inclusiv din Superliga: FCSB, Rapid și CFR Cluj, după ce Universitatea Craiova s-a interesat de el în urmă cu ceva vreme.

Ceea ce Raul Florucz afirma în iunie 2022 într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, primul pe care îl acorda în media din România, tinde să devină realitate în cel mai scurt timp posibil.

„Mi-e dragă România, aș juca pentru România, este o mare dorință a mea”, a declarat la acea vreme tânărul născut la Linz, din părinți români get-beget, din Arad. Fotbalistul care are și prezențe în naționala Under 19 a Austriei este unul dintre pariurile legendarului Mircea Lucescu în tentativa de a readuce România la Mondiale după o pauză de 28 de ani.

700de mii de euro este cota lui Florucz conform transfermarkt


Olimpija Ljubljana vrea să facă o afacere bună din transferul lui Raul Florucz

Multipla campioană a Sloveniei, Olimpija Ljubljana, l-a achiziționat pe jucătorul descoperit în Croația de Antun Palic (fostul căpitan al lui Dinamo București) pentru suma de 100.000 de euro, bani plătiți celor de la NK Lokomotiva Zagreb. Acum, speră să dea lovitura cu decarul ei: conform informațiilor GSP.ro, fotbalistul este cotat de sloveni la un milion de euro.

Mai ales de când jucătorul de 23 de ani a început să fie unul dintre puncherii campionatului, marcând și în cupele europene, iar naționala României s-a interesat de el. Oricum, prețul era mare și vara trecută. Se interesaseră de el Rapid și CFR Cluj, după ce mai demult și Universitatea Craiova a fost cu ochii pe Raul.


Mai nou, fotbalistul este monitorizat și de FCSB, fiind văzut ca o opțiune bună de transfer pentru 2025. Ori la iarnă, ori în vară. Depinde de parcursul echipei roș-albastre în grupele Europa League, de eventuale mutări ce-ar putea avea loc în ianuarie 2025.

Florucz este și în atenția unui uriaș din Croația, Dinamo Zagreb, echipă calificată în grupele Champions League.

Recomandat ca un fotbalist cu capul pe umeri

Cei ce-l cunosc pe Raul Florucz îl laudă pentru aptitudinile sale sportive, dar și pentru ceea ce este în afara terenului.

„Motto-ul meu: «Orice faci, dă sută la sută!». Și dacă lucrezi în construcții, și la fotbal, și oriunde. Dacă aștepți să-ți pice totul din cer, nu vei realiza nimic în viață. Succesul n-o să vină el la tine, singur, trebuie atras prin muncă și dedicație”, a declarat Florucz pentru GSP.ro.

Întrebat de mai multe ori în ultima perioadă dacă ar lua în considerare și o sosire în Superliga, nu doar la echipa națională, Raul a răspuns, realist: „Eu îmi văd de treaba mea la Olimpija Ljubljana, mă concentrez pe munca de la formația de club, în primul rând. Sunt onorat că românii sau echipele românești sunt interesați de mine. Este o mare onoare!

Dar vreau să rămân concentrat strict pe ceea ce am de făcut zi de zi. Sper să fiu sănătos, să am posibilitatea de a avea rezultate bune, va veni și succesul deplin”.

6goluri și 2 assist-uri a adunat Florucz în 11 meciuri pentru Olimpija Ljubljana în actuala stagiune, în toate competițiile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.