Nationala

FRF, prima reacție după derapajul lui Daniel Pancu: „Îl lasăm să se bucure, dar vorbim la București”

+18 Foto
Daniel Pancu, criză de nervi în România U21 - Elveția U21, foto: Ionuț Iordache

Articol de Romeo Ene   —  marți, 15 octombrie 2024

Mihai Stoichiță (70 de ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a oferit prima reacție după criza de nervi a lui Daniel Pancu (47 de ani), selecționerul României U21. „Tricolorii mici” s-au calificat la Campionatul European după ce au învins Elveția U21, scor 3-1, însă un moment nefericit a umbrit această performanță.

În prima repriză Pancu a cedat nervos când a văzut că un elvețian primise inițial doar cartonașul galben și a intrat pe teren, fiind ținut de jucătorii lui să nu-l agreseze pe arbitru! Inițial, arbitrul olandez Marc Nagtegaal a scos din buzunar cartonașul galben.

Când a văzut culoarea cartonașului, selecționerul Daniel Pancu și-a pierdut cumpătul și a provocat scene cum rar se văd în fotbalul de nivel înalt. S-a repezit la arbitru și a urlat la „centralul” partidei. A fost eliminat direct și va fi suspendat cel puțin două etape, potrivit lui Stoichiță.

Mihai Stoichiță, despre derapajul lui Pancu: „N-aș vrea să vorbim la «cald»”

+18 Foto
Criza lui Daniel Pancu la meciul României U21 cu Elveția U21, foto: Ionuț Iordache (GSP)

„Cea mai mare emoție a reprezentat-o acest meci (n.r. - România U21 - Elveția U21). Acum sunt emoții mai mici la cei mari (n.r. - Lituania - România). E lăudabil că la vară o să aveți de treabă. Niciodată în istoria României n-au fost două Europene la care să participăm în aceeași vară.

Vara viitoare e plină, avem România U19 și România U21. Vreau să-i felicit pe băieți, pe antrenori, pe cei care au pus umărul la această calificare. Au adus bucurie, am văzut Giuleștiul plin ca la un meci al Rapidului. Ni se spunea în anii '70 «brazilienii Europei», cam așa a fost la faza golului 2 marcat de România U21.

N-aș vrea să vorbesc la «cald» despre eliminarea lui Pancu. Îl las să se bucure chiar și cu acest cartonaș roșu, o să discutăm la București. Avem probleme acum, la vară cred că o să stea două etape, nu știu care sunt regulile acum. Vom încerca să găsim un sistem prin care să comunice cu echipa.

Îmi pare tare rău, Pancu a crezut că arbitrul va da doar cartonaș galben la acea fază, a vrut să-i atragă atenția asupra fazei”, a declarat Mihai Stoichiță, la „Digi Sport Special”.

Clasamentul din grupa României U21, foto: Flashscore
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.