Nationala

EXPLOZIV! A dat două goluri Elveției și a făcut show la interviu: „Nu știu cine le dă cotele, n-au mișcat în fața noastră!” + „Ar trebui să se vorbească mai mult despre mine”

+41 Foto
Ianis Stoica

Articol de Daniel Grigore, Carmen Dumitru, Răzvan Petrescu (video)   —  marţi, 15 octombrie 2024

Ianis Stoica, 21 de ani, a înscris o „dublă” în România - Elveția 3-1, victoria care i-a calificat pe „tricolorii” la Campionatul European U21 de anul viitor, apoi a făcut spectacol la interviuri.

Lotul elvețienilor U21 este evaluat la 49,5 milioane de euro. Al tinerilor „tricolori” nu este nici măcar la jumătate, 20,5 milioane, aspect care-l contrariază pe Ianis Stoica.

Ianis Stoica, show la microfon după calificarea la EURO: „Cine le dă cotele elvețienilor? Nu au mișcat în fața noastră!”

„Chiar înainte de meci ne uitam pe cotele elvețienilor. Nici nu știu cine le dă cotele alea, niște sume fabuloase, dar astăzi nu au mișcat în fața noastră. Consider că trebuie să fim mult mai respectați în Europa.

Probabil și din această cauză plecăm mereu cu șansa a doua, că ăia sunt cotați mai bine. Nu există așa ceva, consider că suntem peste multe echipe din Europa, doar că ne trebuie puțin curaj.

Au calitate, nu pot spune altceva, dar mi se pare că suntem peste ei. OK, înțeleg că e Elveția, dar România e peste”, a comentat șeptarul naționalei U21.

Ianis Stoica: „Trebuie să fiu mai respectat, să se vorbească un pic mai mult și despre mine”

În continuare, Ianis Stoica a cerut să fie mai respectat de către analiști și oamenii de fotbal și să se vorbească mai mult despre el. Pe deasupra, a dat din casă despre perioada U Cluj și despărțirea cu scandal de „șepcile roșii”

„Daniel Pancu? Tensiunea își spune cuvântul. Și eu am fost foarte tensionat înainte de meci, a fost cel mai important meci pentru mine. Vin și de la o echipă de play-out, consider că după această calificare ar trebui să fiu un pic mai respectat.

Nu e ușor ca de la o echipă de play-out să te impui la U21 și să joci cu astfel de adversari. Consider că trebuie să fiu mai respectat și să se vorbească un pic mai mult și despre mine. Mă simt bine, sunt respectat la Sibiu, dar când va veni momentul voi pleca. Afară, nu mai vreau în țară.

Am făcut alegeri... și când am plecat de la U Cluj s-a vorbit, că nu știu ce... Ca să zic acum adevărul, am fost scos din echipă în cantonament. Nu am fost absolut deloc respectat și de asta am plecat de la U Cluj. Nu vreau să arunc cu noroi, s-a aruncat mult în mine.

Am vrut să vorbesc despre asta, a fost o alegere înțeleaptă și mă simt foarte bine la Sibiu. Dar acum simțeam că e momentul să vorbesc și despre mine un pic.

Consider că trebuie să mi se dea mai multă încredere”, a continuat jucătorul lui Hermannstadt.

Golul 2? Acțiune colectivă. Louis e cel mai bun atacant român în momentul de față. Mi-a pasat, a fost mai mult golul lui. Mă bucur că am reușit să înscriu.

Îmi place aici, stadion frumos, echipă frumoasă (n.r. - Rapid), galerie incredibilă. Sper să intre în play-off.

- Ianis Stoica, atacant Hermannstadt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.