Nationala

Mircea Lucescu a lăudat doi „tricolori” după succesul României din Lituania: „A fost extraordinar!” + „A înțeles ce trebuie să facă”

+36 Foto
Mircea Lucescu, foto: Cristi Preda

Articol de Romeo Ene   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Mircea Lucescu (79 de ani), selecționerul României, a oferit prima reacție după succesul „tricolorilor” din Lituania, în etapa 4 din Liga Națiunilor, scor 2-1. Acesta a avut doi jucători remarcați și a explicat faptul că naționala a făcut anumite greșeli, însă le-a pus pe seama gazonului, dar și a faptului că 10 din 11 titulari au jucat în Cipru în urmă cu 3 zile.

„Il Luce” a avut cuvinte de laudă la adresa lui Radu Drăgușin (22 de ani) și a lui Denis Drăguș (25 de ani). Apărătorul a realizat o fază superbă la golul victoriei marcat de Drăguș, iar selecționerul României a comentat evoluția acestora.

Mircea Lucescu, imediat după Lituania - România 1-2: „Drăguș a făcut o partidă excelentă”

„Un meci dificil și datorită stării terenului. Am întâlnit o echipă care își juca ultima șansă de a rămâne în această Ligă. Am plecat cu un handicap care ne-a făcut să fim mai precauți în continuare.

Nu știu dacă penalty-ul lor a fost valabil, inclusiv arbitrul a ezitat până s-a hotărât să-l dea. După aceea echipa a jucat bine, în prima repriză ne-am descurcat mai bine decât în a doua. E și normal ținând cont de faptul că acum trei zile am jucat la 30 de grade și am venit aici în condițiile astea, care au influențat randamentul jucătorilor.

+36 Foto
Nicolae Stanciu în Lituania - România, al patrulea meci din Liga Națiunilor // FOTO: Cristi Preda (GSP)

M-am temut de acest meci pentru că am văzut toate meciurile lor. Am avut câteva ezitări, dar sunt foarte mulțumit. A fost și presiunea acestui meci”, a declarat Mircea Lucescu, la Digi Sport.

Selecționerul a vorbit despre prestațiile lui Drăgușin și Drăguș, cei care au contribuit la golul 2 marcat de atacantul lui Trabzonspor: „Fiecare dintre jucători poate fi un element important pentru a duce acțiunea la finalizare, el a făcut-o. Înainte nu-mi plăcea faptul că nu ieșea pe spații libere, iar acum a înțeles ce trebuie să facă.

Evoluția lui a fost foarte bună, sunt mulțumit de el și Drăguș. El a făcut un meci extraordinar, contează foarte mult sfaturile pe care le primește, n-a mai pierdut mingea aiurea, n-a fost deloc egoist. A atacat spațiile libere, s-a bătut și a fost foarte curajos. A făcut o partidă excelentă”, a adăugat Mircea Lucescu.

Avem această obligație de a câștiga ultimele două meciuri rămase. Vom încerca să ajungem la baraj dacă putem. Dacă băieții vor continua pe același drum și vor câștiga cele două meciuri încrederea și potențialul lor vor fi imense.

- Mircea Lucescu, selecționerul României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.