Nationala

Gică Popescu, contrariat de ce s-a întâmplat în Lituania: „Nu stiu care a fost logica, dar alegerea a fost corectă”

Gică Popescu

Articol de Laura Șoica   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Gică Popescu (57 de ani) a vorbit despre meciul câștigat de naționala României în Lituania cu scorul de 2-1.

România a câștigat și cel de-al patrulea meci din Liga Națiunilor, de această dată în fața Lituaniei, scor 2-1.

Mircea Lucescu a ales să nu facă schimbări în primul 11, doar să îl bage pe Sorescu în locul lui Bancu, care a fost suspendat, însă după pauză a făcut 3 schimbări.

Gică Popescu nu a înțeles logica lui Mircea Lucescu din meciul cu Lituania


Gică Popescu a declarat că nu înțelege logica selecționerului de a nu face schimbări în echipa de start, dar recunoaște că decizia s-a dovedit inspirată până la urmă.

„Nu știu care a fost logica, dar cum am spus, Mircea Lucescu a pus un mare preț pe omogenitatea echipei. Și a ales același 11 ca în Cipru, exceptându-l pe Sorescu.

Aceasta a fost gândirea dânsului și când a făcut 3 schimbări. Atunci când schimbi poate să dispară echilibrul. Alegerea a fost corectă, am reușit să câștigăm.

Adversarul a fost diferit, au jucat acasă. Meciurile se câștigă și suferind, ne-am apărat, singurul obiectiv care a contat a fost câștigarea punctelor”, a spus Gică Popescu, pentru as.ro.


Gică Popescu, despre grupa din Liga Națiunilor: „Eu o consider câștigată”

În plus, Gică Popescu consideră că România a câștigat deja grupa din Liga Națiunilor, chiar dacă mai are 2 meciuri de disputat.

„Va trebui să câștigăm cu Kosovo în fața fanilor, e o miză importantă, câștigarea grupei și barajul pentru Campionatul Mondial. Uitându-ne ce echipe fac parte din urna a doua, ne dăm seama ce avantaj mare e câștigarea grupei de Nations League. Eu o consider câștigată.

Acest baraj, care ne-a bântuit atâția ani, de la acel baraj cu Slovenia, când am pierdut calificarea, sper de data aceasta să spargem gheața la al 3-lea baraj. Sper, de data aceasta, să câștigăm. E foarte important să câștigăm. Atunci când întâlnești echipele de prim rang, venind pe un fond de încredere, se pot obține rezultate la care nimeni nu se așteaptă”, a mai spus Gică Popescu.

Clasamentul în grupa României la Liga Națiunilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.