Nationala

Ovidiu Ioanițoaia îl „amendează”: „Nu e scuzabil. Doar la județ în Giurgiu mai vezi așa ceva, la națională nu se acceptă!”

Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Laura Șoica   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a fost în direct la emisiunea GSP Live și a vorbit despre ieșirea pe care a avut-o Daniel Pancu, selecționerul României U21, în meciul cu Elveția, scor 3-1.

În prima repriză a meciului, Louis Munteanu a fost lovit de către Luca Jaquez, iar arbitrul a ales să arate doar cartonașul galben, nemulțumit de acest lucru, Daniel Pancu a intrat pe teren și s-a îndreptat direct către „central”.

Arbitrul nu a stat pe gânduri și i-a arătat direct cartonașul roșu selecționerului României U21.

+18 Foto
Criza lui Daniel Pancu la meciul României U21 cu Elveția U21, foto: Ionuț Iordache (GSP)

Ovidiu Ioanițoaia, despre ieșirea lui Daniel Pancu: „În campionatul județului Giurgiu se mai poate, dar la nivelul echipei naționale nu se acceptă”

Ovidiu Ioanițoaia a declarat că gestul făcut de Daniel Pancu nu este scuzabil, mai ales la nivel de națională. Directorul Gazetei Sporturilor consideră că ieșirea selecționerului a umbrit victoria României U21.

„E a patra oară când ne calificăm la un turneul final cu U21 și constat că elvețienii au devenit clienții noștri. Nu știu de ce ne-am temut foarte tare, de parcă Elveția ar fi o sperietoare.

Mi-a plăcut Louis Munteanu. Din păcate, această frumoasă victorie și această calificare obținută 11 contra 10, să nu uităm asta, a fost umbrită de blackout-ul lui Pancu. Nu știu ce l-a apucat.


Îmi e teamă că va vedea turneul final din tribune, după o ieșire ca a lui nu cred că va avea o suspendare mai mică de 3-4 etape. Greu de scuzat o asemenea ieșire, chiar dacă a fost presiune.

Mai avea puțin și-l strângea de gât pe arbitru. E explicabil în condițiile respective, dar nu e scuzabil. Nu ai voie, trebuie să te stăpânești. Până la urmă, arbitrul a scos cartonașul dorit de Pancu. Ieșirea a fost urâtă.

Te cam sperie să vezi asta. În campionatul județului Giurgiu se mai poate, dar la nivelul echipei naționale nu se acceptă”, a declarat Ovidiu Ioanițoaia, la GSP Live.

Declarația lui Daniel Pancu la finalul meciului

Îmi cer scuze, este incalificabil gestul, este prima eliminare din viața mea, mi-am pierdut cumpătul, dar mă gândeam la jucători. Nu mă gândeam că [Louis Munteanu] mai continuă!

Dacă regret? Da, sigur, acum da. Dar dacă rămânea cartonaș galben, poate acum nu mai vorbeam din postura de antrenor calificat la EURO. Păi s-a întors decizia, nu?

Cum să dai galben la asemenea intrare? Cum să dai vreodată în istoria fotbalului? Eu nu am mai văzut așa ceva vreodată. Nu doar cu regulile de acum, și în urmă cu 30 de ani



-Daniel Pancu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.