Campionate

Anglia și-a anunțat oficial noul selecționer » Contract pe 18 luni: „Începe treaba pe 1 ianuarie”

Thomas Tuchel/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Thomas Tuchel (51 de ani), fostul antrenor de la Bayern Munchen, e noul selecționer al Angliei. Germanul era liber din iulie, după despărțirea de echipa bavareză.

Tuchel a semnat un contract pe un an și jumătate, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025 și se va întinde până după Campionatul Mondial din 2026.

De ultimele două meciuri ale Angliei din Liga Națiunilor, cu Grecia și Irlanda, se va ocupa Lee Carsley, interimarul numit după EURO 2024 în locul lui Gareth Southgate.

Thomas Tuchel, noul selecționer al Angliei


Federația Engleză de Fotbal a publicat un comunicat în care a anunțat că Thomas Tuchel a semnat pe 8 octombrie, cu 8 zile înainte de anunțul oficial. Numirea lui nu a fost făcută publică pentru a nu perturba naționala, care a jucat cu Grecia, scor 1-2, și Finlanda, 3-1, în Nations League.

Mark Bullingham, șeful Federației Engleze de Fotbal, a anunțat că Anthony Barry va fi secundul lui Thomas Tuchel. Obiectivul trasat lui Tuchel e câștigarea Campionatului Mondial din 2026, din SUA, Mexic și Canada.

Interimarul Lee Carsley va reveni la naționala U21, acolo de unde a venit, și va avea ca obiectiv câștigarea EURO 2025.

Thomas Tuchel nu e străin de fotbalul englez, el a mai antrenat la Chelsea, alături de care a câștigat Champions League în 2021. În carieră le-a mai pregătit pe Mainz, Dortmund, PSG și Bayern.


Șeful Federației Engleze: „Suntem încântați că l-am angajat pe Thomas Tuchel”

„Suntem încântați că l-am angajat pe Thomas Tuchel, unul dintre cei mai buni antrenori din lume, și pe Anthony Barry, care este unul dintre cei mai buni antrenori englezi, pentru a-l sprijini. Procesul nostru de recrutare a fost foarte minuțios. Înainte de Euro, am avut un plan de urgență și am subliniat exact calitățile pe care le căutam la un antrenor.

De când Gareth a demisionat, am trecut în revistă candidații, ne-am întâlnit cu o serie de antrenori și i-am evaluat în funcție de aceste criterii. Thomas a fost foarte impresionant și a ieșit în evidență prin expertiza sa vastă și prin motivația sa. Anthony este un talent englez de top și are, de asemenea, experiență internațională la naționalele din Irlanda, Belgia și Portugalia.

În esență, am vrut să angajăm o echipă de antrenori care să ne ofere cele mai mari șanse de a câștiga un turneu major și credem că ei vor face exact acest lucru. Thomas și echipa au un singur obiectiv: să ne ofere cea mai bună șansă posibilă de a câștiga Cupa Mondială din 2026.

Aș dori să-i mulțumesc lui Lee (n.r. - Lee Carsley) pentru că s-a implicat și a făcut tot ce i-am cerut - este un antrenor foarte talentat și o parte importantă a parcursului nostru în Anglia. El se va concentra acum pe câștigarea titlului european cu naționala U21, în vară”, a transmis Mark Bullingham, șeful Federației Engleze de Fotbal.

Prima reacție a lui Thomas Tuchel

Sunt foarte mândru că mi s-a dat onoarea de a conduce echipa Angliei. De mult timp simt o legătură personală cu fotbalul din această țară, și deja mi-a oferit momente incredibile. A avea șansa de a reprezenta Anglia este un mare privilegiu, iar oportunitatea de a lucra cu acest grup special și talentat de jucători este foarte entuziasmantă.

Lucrând îndeaproape cu Anthony, ca antrenor secund, vom face tot ce putem pentru a face Anglia o echipă de succes și pentru a-i face mândri pe suporteri. Vreau să mulțumesc FA-ului, în special lui Mark și John, pentru încrederea lor și sunt nerăbdător să începem această călătorie împreună.



-Thomas Tuchel

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.