Nationala

„Degeaba îi reproșează lumea” » Sandu Boc îi combate pe criticii lui Mircea Lucescu și dezvăluie o anecdotă amuzantă: „Băieți, mergeți pe «bulanul» meu!”

+36 Foto
Alexandru Boc, o voce respectată în fotbalul românesc / FOTO: GSP.ro

Articol de Remus Dinu   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Sandu Boc, 78 de ani, de două ori campion al României, cu Petrolul și Știința, dar și câștigător al Cupei în tricoul Rapidului, salută parcursul fără cusur al naționalei din „era Mircea Lucescu”, explicând de ce, în viziunea lui, „Il Luce” procedează corect mizând cu precădere pe același nucleu de la EURO. În Lituania, au surprins absențele lui Mitriță și Alibec, însă Boc încadrează ipostaza în sfera normalității.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul mare fundaș a analizat parcursul recent al „tricolorilor”, dar și perspectivele unei echipe care a întâlnit în ultimele luni doar adversari de rang inferior.

Sandu Boc: „Degeaba îi reproșează lumea, nu poți schimba mecanismul dacă funcționează”

„Naționala mare și-a făcut datoria, toată lumea se aștepta ca Mircea Lucescu, la calitatea pe care o are, să obțină cele patru victorii. Jos pălăria pentru asta! Mircea a mers pe același schelet de echipă pe care l-a avut foarte Iordănescu, este un grup foarte sudat, jucătorii se cunosc foarte bine între ei. Probabil că sunt prieteni buni între ei, e o altfel de atmosferă.


Degeaba îi reproșează lumea că nu i-a băgat pe Ionescu, Popescu... Nu poți să schimbi mecanismul dacă vezi că funcționează, n-are rost! O echipă care câștigă nu se schimbă, e o lege nescrisă a fotbalului.

La EURO a fost teamă de rezultate. Ne-a fost teamă că nu obținem rezultate. Mircea Lucescu, în general, e un antrenor care joacă ofensiv, așa a fost la toate echipele pe la care a trecut. Eu zic că suntem pe un drum foarte bun”, a afirmat Sandu Boc, în dialog cu Gazeta Sporturilor.

Alexandru Boc, o voce respectată în fotbalul românesc / FOTO: GSP.ro

„Bulanul” înainte de toate: „Am încredere că Mircea Lucescu e un antrenor norocos”


Poate actuala națională să performeze și într-un climat mai ostil, contra adversarilor de top de pe continent? Sandu Boc e de părere că:

„Momentan, noi suntem în liga a treia valorică (n.r. în Nations League). Deocamdată, haideți să arătăm că avem valoare mult mai mare decât divizia în care ne aflăm. Nu putem arăta asta decât prin rezultate.

Lucrurile funcționează foarte bine, eu zic că vom câștiga și meciurile pe care le mai avem de jucat (n.r. cu Kosovo și Cipru). Abia după putem să ne arătăm valoarea, în momentul în care vor începe meciurile grele.

Am avut un antrenor, Constantin Cernăianu, care făcea ședința tehnică de dinainte de meci și, după ce ne spunea cum joacă adversarii și ce calități au, știți cum încheia? «Băieți, dacă nu ne iese nimic azi, mergeți pe bulanul meu!» Așa că și eu am încredere că Mircea Lucescu e un antrenor norocos și vom avea rezultate cu el”, a punctat Sandu Boc.

+36 Foto
Nicolae Stanciu în Lituania - România, al patrulea meci din Liga Națiunilor // FOTO: Cristi Preda (GSP)

Terenul a fost foarte greu. Probabil ăsta a fost motivul pentru care nu i-a introdus nici pe Alibec, nici pe Mitriță. El mi-a și spus înainte că din pricina terenului nu crede că îi va băga pe Alibec și Mitriță. Ei nu s-ar fi descurcat cum s-a descurcat Drăguș.



- Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.