Liga 1

Kyros Vassaras a ales arbitrul la Derby de România » E la primul Dinamo - FCSB din carieră!

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache   —  miercuri, 16 octombrie 2024

Derby de România, duelul dintre Dinamo și FCSB, va fi arbitrat de Marian Barbu (36 de ani). Meciul se va juca pe Arena Națională, duminică, de la ora 21:00 într-o atmosferă incendiară, cu peste 40.000 de oameni în tribune.

Superliga se întoarce în acest week-end, iar capul de afiș al etapei #13 este fără îndoială duelul de duminică seară de pe Arena Națională.

Marian Barbu va arbitra Dinamo - FCSB

Stadionul inaugurat în 2011 va găzdui cel de-al 28-lea duel dintre cele două echipe în toate competiţiile. Cei mai mulţi spectatori s-au înregistrat pe 17 mai 2012, 49.759 spectatori, în FCSB - Dinamo 3-2.


Comisia Centrală a Arbitrilor condusă de grecul Kyros Vassaras a ales un arbitru cu ecuson FIFA, dar care se află în fața primului Derby de România: Marian Barbu.

Nu ești arbitru, dacă nu ai un astfel de derby în CV

- Nicolae Rainea

Arbitrul Marian Barbu

Dinamo FCSB, meciul #99 pentru Marian Barbu în Superligă


Barbu a condus 98 de meciuri în Superligă până în acest moment. A debutat pe 15 mai 2014, în Pandurii - Corona Brașov (5-0).

Dacă ne referim la cele două echipe, Dinamo cu Barbu are 10 meciuri (4 victorii, 2 egaluri și patru înfrângeri), în timp ce FCSB are 9 jocuri (5 victorii, 3 egaluri și o înfrângere).

În actualul sezon, cele două formații bucureștene s-au mai întâlnit cu „centralul” din Făgăraș o singură dată. Dinamo, în victoria 2-1 cu Universitatea Craiova din etapa 7, în timp ce FCSB l-a avut la centru în derby-ul cu CFR Cluj, 2-2, din etapa 9.

Barbu a fost delegat de curând și în cupele europene. Duelul dintre Real Sociedad și Anderlecht (1-2) l-a avut la centru pe arbitrul român.

Arbitrii cu cele mai multe Derby de România:

  • Aurel Bentu: 9 meciuri
  • Alexandru Tudor: 9 meciuri
  • Cristian Balaj: 9 meciuri
  • Ovidiu Hațegan: 8 meciuri
  • Adrian Porumboiu: 8 meciuri
  • Istvan Kovacs: 7 meciuri
  • Ion Crăciunescu: 6 meciuri
  • Marian Salomir: 6 meciuri
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.