Liga 2

Dat afară zilele trecute de Mititelu, a semnat cu rivala lui FCU Craiova din Liga 2

Adrian Mititelu, acționar FCU Craiova

Articol de Adrian Duţă   —  joi, 17 octombrie 2024

Vlad Țăran, fostul preparator fizic de la FCU Craiova, dat afară și criticat de Adrian Mititelu, a semnat cu Ceahlăul.

El a fost adus la echipa din Piatra Neamț de Marcel Pușcaș, președintele clubului. Cei doi au colaborat și la FCU Craiova. Țăran a fost dat afară de Mititelu în acest sezon.

Patronul juveților l-a atacat pe preparatorul fizic, pe care îl consideră principalul vinovat pentru retrogradarea echipei și pentru parcursul modest din această stagiune. La fel a mai procedat și cu precedentul preparator fizic, Dan Vasilică, în sezonul retrogradării. Și atunci a fost găsit vinovat preparatorul și a fost păstrat antrenorul.

Fostul preparator fizic de la FCU Craiova a semnat cu Ceahlăul


În anunțul angajării lui Țăran ca noul preparator fizic al echipei, Ceahlăul a menționat echipele la care a mai lucrat acesta, însă a omis-o pe FCU Craiova.

„Vlad Țăran este noul preparator fizic al CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Acesta s-a alăturat echipei de luni, 14 octombrie 2024, și are o înțelegere valabilă cu CSM Ceahlăul până în vara anului viitor, cu posibilitate de prelungire. Vlad Țăran are 34 de ani, este originar din Sibiu, acolo unde a început și fotbalul.

A renunțat la activitatea de fotbalist în 2012, după care a ales-o pe cea de preparator fizic. Vlad Țăran are diplomă de master în Sportul de Performanță la Universitatea din Craiova, dar și master în «Sport, Antrenament și Nutriție», cursurile fiind urmate la Universitatea Europeană din Madrid, Spania.

În țara iberică a făcut practica la Academia clubului Real Madrid, în special la echipa a doua a grupării amintite, dar și la gruparea de primă divizie Getafe FC.Ca și preparator fizic a lucrat pentru echipele naționale ale României la categoriile de vârstă U21, U19, U17, U16, dar și în cadrul Centrului de excelență de la Târgu Mureș.


A îmbrăcat aceeași «haină» și la cluburi din țară precum FC Interstar Sibiu, UTA Arad, Luceafărul Oradea, AFC Hermannstadt Sibiu, Rapid București și CS Mioveni. În străinătate, Vlad Țăran a lucrat în Arabia Saudită la Al Tae și la Abha Club, cea din urmă echipă fiind cea la care a evoluat Ciprian Tătărușanu, înainte de retragerea din fotbal”, a transmis Ceahlăul.

Vlad Țăran/ foto: Facebook @Ceahlăul Piatra Neamț

Adrian Mititelu l-a atacat pe Vlad Țăran

Pe 1 octombrie, după ce Marius roitoru a fost la un pas să fie înlocuit de pe banca lui FCU Craiova, Adrian Mititelu a declarat pentru GSP că Vlad Țăran e vinovat pentru jocul modest al echipei lui și că regretă plecarea lui Dan Vasilică, predecesorul lui Țăran.

„Am renunțat la actualul preparator (n.r- Vlad Țăran). El nu e un băiat rău. E băiat bun, dar a venit cu un stil care nu ni s-a potrivit. De azi avem un nou preparator. Noi avem un lot foarte bun, dar echipa nu are explozie.

De aceea adversarii ne domină. Noi degeaba am făcut pregătire în vară. Nu a semănat cu ce am făcut până acum. Ce avem de rezolvat, nu se rezolvă peste noapte. Dar avem potențial.

Azi vine un băiat tânăr, dar cu recomandări. Însă eu mai caut încă un preparator. Nu vreau să mai depind doar de o persoană. Sunt dispus să aduc unul chiar de afară, să investesc în asta. Dacă nu ai un preparator bun, te distruge. Rolul pregătirii fizice e esențial”, a declarat Mititelu pentru GSP.ro.

Clasamentul din Liga 2

Ceahlăul și FCU Craiova sunt colege de clasament. Moldovenii sunt pe locul 9 (14 puncte), în timp ce oltenii sunt pe 10 (13 puncte).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.