Stranieri

Marca dezvăluie cât trebuie să plătească Atletico pentru Rațiu: „«Carne» pentru un transfer de răsunet”

Andrei Rațiu/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă   —  joi, 17 octombrie 2024

Jurnaliștii spanioli de la Marca scriu că Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta de la Rayo Vallecano, are o clauză uriașă, de 25 de milioane de euro, și îi fac un portret internaționalului român. Ei au remarcat o criză de apărători dreapta în La Liga, fapt care îl evidențiază și mai mult pe Rațiu.

Andrei a impresionat în acest sezon de La Liga, în care a devenit titular la Rayo Vallecano. Om de bază și la națională, el a atras atenția mai multor cluburi europene, printre care și Atletico Madrid.

Andrei Rațiu are clauză de 25 de milioane de euro

Echipa lui Diego Simeone ar trebui să plătească 25 de milioane de euro pentru Rațiu, cât este clauza din contractul cu Rayo, potrivit Marca. Villarreal, echipa care l-a crescut, deține 50% din drepturile federative ale lui Andrei. Deci, Rayo Vallecano ar încasa doar jumătate din clauza pe care i-a pus-o fundașului dreapta.


Potrivit sursei menționate, Rayo a refuzat oferte de 10 milioane de euro pentru Rațiu în vară, după EURO 2024.

Ce au scris spaniolii despre Andrei Rațiu

Jurnaliștii spanioli anunță o criză de fundași dreapta în La Liga, motiv pentru care Andrei Rațiu este și mai apreciat în acest moment.

„MARCA dezvăluie prețul de pornire al românului, urmărit de Atlético și de mai multe cluburi europene. 50% din drepturile pentru el aparțin lui Villarreal.


Fotbalul îl pune în lumină pe Andrei Rațiu. Românul este în lumina reflectoarelor pentru nivelul de joc și datorită postului său.. Din punct de vedere al performanțelor, el este unul dintre fundașii dreapta ai momentului. Este titular în LaLiga și la echipa sa națională. Andrei câștigă în înălțime după un Euro excelent și un început de sezon excelent.

Cei de la Rayo au respins deja propunerile pentru aripa lor în vară. La acel moment, transferul s-ar fi ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. Acum, situația din La Liga a întărit poziția lui Rayo, determinat să parieze pe Andrei.

Românul are un contract până în 2028 și o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro. Rațiu este «carne» pentru un transfer de răsunet, tocmai acum, când piața promite acțiune din cauza accidentării lui Dani Carvajal și a efectului de domino pe care l-ar putea declanșa Real Madrid”, a scris Marca.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.