Liga 1

Dan Șucu intervine în scandalul Nordis: „E un caz normal” » Se opune măsurilor pregătite de stat pentru a regla piața imobiliară

Articol de Romeo Ene   —  joi, 17 octombrie 2024

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a oferit prima reacție în legătură cu cazul Nordis. Nordis Group, sponsor al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) și al naționalei U21 a României, a fost subiectul ultimei investigații Recorder, care devoalează cum dezvoltatorul imobiliar a încasat milioane de euro pentru sute de apartamente pe care nu le-a mai livrat niciodată.

Patronul giuleștenilor a explicat faptul că se opune măsurilor pregătite de stat pentru a regla piața imobiliară.

Dan Șucu a vorbit despre schema Nordis: „E un caz normal”

„Haideţi să vă dau un exemplu foarte clar cu ce se întâmplă acum dacă nu eşti parte dintr-un mediu asociativ corect, dintr-o asociaţie corectă. Toată mass-media vuieşte de situaţia de la Nordis, de tot ce se întâmplă cu avansurile. E un caz normal care se întâmplă destul de des atunci când lucrurile nu sunt conduse normal într-o societate.


Nu există o asociaţie puternică a dezvoltatorilor imobiliari. Ce se va întâmpla este că birocraţia va folosi această ocazie pentru a-şi întări puterea, pentru a interveni în limitarea avansurilor, în limitarea posibilităţilor de afaceri în domeniul respectiv.

Şi cei care vor avea de plătit vor fi exact dezvoltatorii care îşi văd de treabă, exact cei care se bazează pe ideea de un avans ca să îşi păstreze preţurile sub control. Exact zona care ar trebui să fie încurajată va fi cea oprimată.

De ce? Pentru că noi nu ne apărăm interesele. Pentru că uităm că tot ce am construit până acum sau ce vom construi de aici încolo trebuie şi apărat”, a declarat Dan Șucu, la Conferința Industrii Inteligente, potrivit Business Magazin.

Nordis Group a intrat săptămâna trecută în atenția publică, fiind subiectul noii investigații a publicației Recorder. Sursa citată arată cum proiectele grandioase promise de Nordis au rămas doar pe hârtie, deși sute de cetățeni au fost convinși să cumpere apartamente în Sinaia, Brașov, Mamaia sau București cât timp acestea erau doar la stadiul de proiect.


Nu putem să fim doar constructori. Da, suntem constructori prin excelenţă. România şi Europa nu sunt conduse de oameni de afaceri, nu sunt conduse de politicieni. Sunt conduse de birocraţie şi o birocraţie, repet, din ce în ce mai intruzivă, din ce în ce mai gurmandă, din ce în ce mai agresivă

- Dan Șucu, patron Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.