Nationala

A venit nota de plată! România, pedepsită de UEFA pentru rasism

+7 Foto
România, sancționată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Lituania

Articol de Romeo Ene   —  joi, 17 octombrie 2024

România a fost sancționată din nou de UEFA! Forul european a pedepsit Federația Română de Fotbal (FRF) pentru comportamentul fanilor de la meciul organizat pe Stadionul Steaua cu Lituania, în etapa 2 din Liga Națiunilor.

Atunci, „tricolorii” i-au învins pe lituanieni, scor 3-1, însă un nou scandal de rasism a avut loc. UEFA a sancționat FRF cu o amendă totală de 52.500 de euro și a obligat-o să închidă un sector de 3.000 de locuri la meciul României cu Kosovo, programat pe 15 noiembrie, pe Arena Națională.

România, sancționată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu Lituania

Comisia de Control, Etică și Disciplină (CEDB) a UEFA a judecat miercuri cazul și a luat decizia. Duelul dintre România și Lituania s-a disputat pe 9 septembrie, pe Stadionul Steaua.


Transmitere de mesaje nepotrivite cu un eveniment sportiv (bannere ilicite), potrivit Art.16 (2e) al Regulamentului de disciplină UEFA

Comportament rasist și/sau discriminator, Art.14 (2).



- capetele de acuzare

România a primit două amenzi și un sector închis pe Arena Națională la următorul meci de pe teren propriu. Concret, 22.500 de euro a fost amenda pentru transmiterea unui mesaj nepotrivit la un eveniment sportiv și 30.000 de euro amendă și închiderea parțială a stadionului a fost cealaltă sancțiune.

Una dintre acuzațiile UEFA a fost „banner discriminator împotriva minorității maghiare”. Așadar, duelul dintre România și Kosovo, programat pe 15 noiembrie, se va juca cu un sector de 3.000 de locuri închis.

+7 Foto
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP

România este recidivistă atunci când vine vorba despre sancțiunile primite din partea UEFA în legătură cu comportamentul suporterilor. Federația Română de Fotbal a fost amendată de UEFA în vară pentru comportamentul suporterilor români de la Campionatul European din Germania.

România nu a mai disputat niciun meci pe propriul teren de la duelul cu Lituania. „Tricolorii” pregătiți de Mircea Lucescu (79 de ani) le-au învins în deplasare pe Cipru (3-0) și Lituania (2-1) și sunt primii în grupa 2C din Liga Națiunilor, cu 12 puncte din 12 posibile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.