Tenis

Cea mai dulce umilință din tenis! A primit 1,5 milioane de euro pentru 68 de minute

Daniil Medvedev a pierdut cu Sinner la Six Kings Slam. Foto: Imago

Articol de Iulian Pavel   —  joi, 17 octombrie 2024

În această săptămână are loc prima ediție de la Six Kings Slam din Arabia Saudită, turneul cu cele mai mari premii din istoria tenisului, câștigătorul urmând să încaseze peste 4 milioane de euro.

Ieri au avut loc primele dueluri din competiția arabă, iar Daniil Medvedev l-a întâlnit pe italianul Jannik Sinner. Nu a stat prea mult timp pe teren, fiind umilit de liderul mondial în doar 68 de minute, scor 6-0, 6-3.

În celălalt duel al zilei de ieri, Carlos Alcaraz l-a învins pe Holger Rune, scor 6-4, 6-2, în 72 de minute.

Medvedev a primit aproape 1,5 milioane de euro pentru eșec!


Totuși, rusul a încasat o sumă exorbitantă pentru cele câteva zeci de minute petrecute pe teren, nu mai puțin de 1.382.000 de euro! Campionul de la US Open 2021 nu a opus o rezistență prea mare și a câștigat doar 3 game-uri, asta după ce a fost demolat în primul set, scor 6-0.

Suma obținută de Medvedev pentru cele 68 de minute la Six Kings Slam este, cu siguranță, cea mai mare din istorie pentru un eșec în primele faze ale competiției, chiar și pentru o competiție amicală, care nu contează în clasamentul ATP. Aceeași sumă a câștigat-o și norvegianul la Ryadh, aproape 1,4 milioane de euro.

Cei 1.382.000 de euro câștigați în Arabia Saudită înseamnă 20.323 de euro pentru fiecare minut în care a stat pe teren și 339 de euro pentru fiecare secundă!

Djokovic - Sinner și Nadal - Alcaraz în semifinale!


Azi se dispută semifinalele turneului Six Kings Slam, acolo unde vom avea două dueluri de gală. Liderul mondial Jannik Sinner se luptă pentru finală cu Novak Djokovic, cel mai titrat jucător al tuturor timpurilor, în timp ce Carlos Alcaraz îl întâlnește pe legendarul Rafael Nadal, care se va retrage din tenis la finalul sezonului, după Cupa Davis din noiembrie.

Premiile la turneele de Mare Șlem în 2024 vs Six Kings Slam

Competițiile din Arabia Saudită oferă cele mai mari premii din istorie pentru câștigător, cu aproape un milion de euro mai mult față de turneele de Mare Șlem de la Wimbledon și US Open.

Câștigător Australian Open: 1.940.000 de euro

Câștigător Roland Garros: 2.400.000 de euro

Câștigător Wimbledon: 3.200.000 de euro

Câștigător US Open: 3.294.000 de euro

Câștigător Six Kings Slam: 4.146.000 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.