Liga 1

Fosta mână dreaptă a lui Răzvan Burleanu va fi deputat din partea AUR

Ciprian Paraschiv, cu palton negru și eșarfă tricoloră la gât, la acțiunile AUR Iași / Sursă foto: Facebook

Articol de Ovidiu Minea   —  joi, 17 octombrie 2024

Partidul AUR a definitivat astăzi lista candidaților la alegerile parlamentare. În Iași, pe primul loc la Camera Deputaților, poziție eligibilă, a fost trecut Ciprian Paraschiv.

Profesor universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, Paraschiv are un trecut strâns legat de fotbal.

Ciprian Paraschiv, mulți ani ani alături de Burleanu

Paraschiv a fost căpitanul de echipă al Politehnicii Iași. După ce a abandonat cariera de jucător, a fost arbitru, director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași și consilier în cadrul Ministerului Sportului.


În 2014 a făcut parte din echipa cu care Răzvan Burleanu a câștigat alegerile la Federația Română de Fotbal, fiind numit, după alegeri, director de dezvoltare în cadrul FRF.

A renunțat la FRF pentru Poli Iași

La începutul lui 2020 a renunțat la funcția de la Federație pentru a reveni în orașul natal, fiind numit președinte executiv la Politehnica. Intrat rapid în conflict cu primarul Iașiului, Mihai Chirica, Paraschiv a fost îndepărtat în 2021 din fruntea clubului, care a retrogradat apoi.

Instanța l-a repus în drepturi, însă imediat după promovarea din 2023, a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Poli.


Ciprian Paraschiv, la acțiunile AUR Iași / Sursă foto: Facebook

A renunțat la calitatea de observator UEFA pentru a intra în politică

În acest an, Paraschiv a renunțat și la calitatea de observator UEFA, care i-a adus posibilitatea să supervizeze multe meciuri internaționale de impact, pentru a intra în politică. Devenit coordonator al organizației municipale AUR Iași, fostul fotbalist a avut mai multe ieșiri publice critice la adresa lui Chirica.

Ciprian Paraschiv s-a afișat des cu președintele AUR, George Simion, care a spus că ieșeanul este unul dintre cei care au contribuit la redactarea programului Simion pentru sport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.