Nationala

Victima scandalului de rasism de la meciul României U19 cu Spania a tras o concluzie tristă

Elijah Gift, foto: Marca

Articol de Romeo Ene   —  joi, 17 octombrie 2024

Spaniolul Elijah Gift (18 ani), cel care susține faptul că a fost victima unui scandal de rasism la meciul amical cu România U19, a făcut lumină despre acest caz și a tras o concluzie tristă. Cazul de rasism din meciul amical România U19 - Spania U19, scor 1-1, disputat marți la Voluntari, a luat proporții uriașe în ultimele zile.

„M-a numit negru!”, a strigat ibericul Elijah Gift (18 ani) către arbitru, fără să indice și autorul, după care s-a iscat o încăierare generală. Antrenorii și oficialii au intervenit cu greu, iar situația a degenerat. FRF a solicitat deja înregistrările video de la Stadionul Anghel Iordănescu și vrea să analizeze în detaliu cele întâmplate.

Elijah Gift, despre scandalul de rasism: „Mi s-a mai întâmplat”

Fotbalistul de 18 ani a acordat un interviu pentru El Chiringuito, citat de Marca, în care a vorbit despre problemele cu rasismul pe care le-a avut de-a lungul carierei.


Sursele Gazetei susțin că antrenorii și staff-ul de pe bancă și-au prezentat pozițiile prin care au afirmat că nu au auzit remarcile rasiste ale atacantului Vlad Dănciuțiu (18 ani).

Ceea ce s-a întâmplat e dureros, dar a fi negru va reprezenta întotdeauna o mândrie pentru mine, niciodată nu se va schimba asta. Trebuie să trăiesc cu asta (n.r. - rasismul). Acum trebuie doar să cresc și să continui să joc la cel mai înalt nivel”, a explicat fotbalistul.

Imediat după acest incident, Federația Spaniolă de Fotbal și-a arătat sprijinul pentru mijlocaș, condamnând ceea ce s-a întâmplat: „Condamnăm cu fermitate orice tip de atitudine discriminatorie în lumea fotbalului și transmitem tot sprijinul pentru Elijah.”

Mai mult decât atât, colegii lui și-au arătat susținerea prin intermediul rețelelor de socializare. Marc Guiu (18 ani), atacantul lui Chelsea, a postat un mesaj dezaprobator pe rețelele de socializare: „Nu este loc pentru rasism în fotbal. Vrem respect! Dumnezeu este alături de oamenii buni”, a scris vârful.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.