Nationala

UEFA a postat supergolul României și l-a descris în 3 cuvinte

UEFA, impresionată de golul României U21

Articol de Romeo Ene   —  joi, 17 octombrie 2024

România U21 s-a calificat en-fanfare la Euro 2025. Selecționata lui Daniel Pancu (47 de ani) a învins marți Elveția U21, scor 3-1, pe stadionul Giulești și a câștigat grupa E, cu 22 de puncte. Golul 2 marcat de Ianis Stoica (21 de ani) a venit după o acțiune colectivă superbă, iar UEFA n-a rămas indiferentă.

Forul continental a postat pe pagina oficială golul 2 reușit de „tricolori” și l-a descris în trei cuvinte. La această reușită au contribuit Octavian Popescu, Constantin Grameni, Louis Munteanu și Ianis Stoica.

VIDEO. UEFA, impresionată de golul României U21

„Fotbal la superlativ” a fost descrierea pe care a postat-o UEFA, alături de videoclipul cu reușita lui Stoica, atacantul celor de la Hermannnstadt.


În Giulești, în meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European U21 de anul viitor, „tricolorii” au făcut spectacol. Ianis Stoica a deschis scorul în minutul 16 și a realizat „dubla” în minutul 35.

Acțiunea a început în banda stângă, după ce Louis Munteanu a avut o intervenție reușită prin alunecare, recâștigând astfel posesia. Balonul a ajuns la Octavian Popescu, care „și-a luat la mână” adversarul direct, cu atingeri scurte, și a combinat cu Louis Munteanu.

Nouarul i-a întors balonul din prima, Popescu l-a săltat tot pentru Louis, acesta a pasat pe spate pentru extrema FCSB, demarcată în spatele adversarilor.


Tavi a preluat cu talpa, a trecut în viteză de un fundaș, a intrat în careul mare și i-a pasat lui Grameni. Acesta a protejat balonul și a pasat în spate, cu talpa, ca la fotbal în sală, spre Munteanu.

Acesta l-a găsit la 7 metri de poartă pe Ianis Stoica, șeptarul a preluat cu piciorul drept și a finalizat cu stângul, un șut năprasnic care nu i-a dat șanse portarului advers. Elvețienii au rămas în inferioritate numerică, însă „tricolorii” au mai punctat încă o dată prin Umit Akdag.

S-a terminat 3-1 pentru România U21, care s-a calificat fără probleme la Campionatul European din Slovacia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.