Liga 1

Semne de întrebare despre noul transfer al lui Dinamo

Antonio Luna, noul jucător al lui Dinamo

Articol de Alexandru Barbu   —  joi, 17 octombrie 2024

Gabi Glăvan, ultima dată director sportiv la Dinamo, a comentat, la GSP Live, cel mai nou transfer oficializat de „câini”: Antonio Luna, un fundaș stânga în vârstă de 33 de ani.

Luna îl înlocuiește practic în lotul lui Dinamo pe Amzăr, plecat la Al-Nasr, și va fi, în teorie, rezerva lui Raul Opruț. Glăvan se așteaptă ca Luna să emită pretenții la postul de titular și spune că Dinamo ar fi avut nevoie mai degrabă de un atacant.

VIDEO. Gabi Glăvan, despre Antonio Luna la Dinamo: „Nu știu cum va evolua la 34 de ani...”


„Este o mutare spectaculoasă poate din perspectiva CV-ului jucătorului, în rest e mai mult un backup pentru Opruț, în contextul plecării lui Amzăr. Are o oarecare experiență, ceea ce este bine pentru Dinamo, deoarece echipa are nevoie și de jucători cu experiență, pe lângă fotbaliștii tineri din lot.

Depinde cât de repede se va impune, dacă va accepta statutul de rezervă, concurența cu Opruț... Cu siguranță va dori să se impună în primul «11». Totuși, va trece un an peste el, va face 34 de ani și nu știu cum va evolua. Nu este un jucător-investiție, vine doar să acopere plecarea lui Amzăr. Eu credeam că și Bordușanu ar fi fost potrivit pentru acest rol, dar cei de la Dinamo au vrut să fie siguri că mai au un fundaș stânga în lot.

Totuși, cred că Dinamo are nevoie de jucători pe alte poziții, cum ar fi un vârf ca o alternativă la Selmani. În acest moment, nu mai are sens să faci transferuri, e mai bine să transferi în iarnă. Acum ai aduce jucători care nu au mai evoluat din aprilie sau mai”, a declarat Glăvan, la GSP Live.

Antonio Luna nu a mai jucat niciun minut din aprilie


Fundașul spaniol a fost format de Sevilla, iar de-a lungul carierei a mai trecut pe la Almeria, RCD Mallorca, Aston Villa, Levante, Girona.

300.000 de euro e cota de piață a lui Luna, conform portalului de specialitate Transfermart

Ultima dată a evoluat la Volos NFC, în prima divizie a Greciei, unde a marcat 5 goluri în 28 de partide. Luna nu a mai jucat însă într-un meci oficial din luna aprilie.

Ibericul a semnat cu Dinamo până la finalul stagiunii, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.