Nationala

Mircea Lucescu l-a întrebat pe Daniel Pancu despre un stranier de la naționala U21 a României

România U21 - Muntenegru U21 / FOTO: FRF.ro

Articol de Laura Șoica   —  joi, 17 octombrie 2024

Daniel Pancu, selecționerul României U21, a dezvăluit Mircea Lucescu (79 de ani) s-a interesat de fundașul central Umit Akdag (21 de ani).

Umit, fundaș cu cetățenie turcă și română, a debutat pentru naționala U21 a României anul trecut, în preliminariile EURO 2025.

Până acum, acesta a jucat 4 meciuri la „tineret”, reușind să marcheze un gol.

Umit Akdag nu vrea la naționala mare


Daniel Pancu a dezvăluit că Mircea Lucescu s-a interesat de fundaș, însă acesta vrea să participe la Euro 2025 alături de tricolorii mici.

„Știu că s-a interesat și nea Mircea, m-a întrebat despre el. Umit vrea și joace aici, la Euro. A fost cu noi până acum. Eu am vorbit cu el și i-am spus că nu are nicio presiune din partea mea”, a declarat Daniel Pancu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Fundașul de 21 de ani e cotat la 800.000 de euro pe Transfermarkt. În prezent, Akdag este împrumutat de la Alanyaspor la Toulouse, până în iunie 2025.

De la începutul carierei de fotbalist, Umit a jucat la academia celor de la FCSB și Chelsea, apoi a ajuns la Alanyaspor. După a ajuns la Goztepe sub formă de împrumut.


Daniel Pancu, despre ieșirea nervoasă avută la meci

În prima repriză a meciului România U21 - Elveția U21, scor 3-1, Louis Munteanu a fost lovit de către Luca Jaquez, iar arbitrul a ales să arate doar cartonașul galben, nemulțumit de acest lucru, Daniel Pancu a intrat pe teren și s-a îndreptat direct către „central”.

+18 Foto
Criza lui Daniel Pancu la meciul României U21 cu Elveția U21, foto: Ionuț Iordache (GSP)

Mi-am cerut scuze, a fost și imaginea mea șifonată, am făcut-o pentru echipă, contează mai mult să s-a calificat, îmi aștept pedeapsa. A fost un gest urât, prima eliminare din carieră, așa am simțit, totul a fost legat de meciul din tur. Vedem , o să aștept să judece ei la UEFA



-Daniel Pancu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.