Liga 1

Fotbalistul de la FCSB încerca să devină medic chirurg: „Făceam meditații, părinții nu au vrut să joc fotbal”

Baba Alhassan (24 de ani), mijlocașul celor de la FCSB, a mărturisit că în copilărie părinții săi nu ar fi dorit ca acesta să devină fotbalist și îl îndemnau să se concentreze pe studii. / foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu   —  joi, 17 octombrie 2024

Baba Alhassan (24 de ani), mijlocașul celor de la FCSB, a mărturisit că în copilărie părinții săi nu ar fi dorit ca acesta să devină fotbalist și îl îndemnau să se concentreze pe studii.

Părinții lui Baba Alhassan considerau că încercarea construirii unei cariere în fotbal reprezenta un risc prea mare pentru fiul lor și ar fi dorit ca acesta să se axeze pe fotbal și să devină medic chirurg.

Alhassan spune că părinții i-au pus la dispoziție chiar și un profesor care să îl pregătească suplimentar. Totuși, acesta și-a urmat visul și a reușit să devină un fotbalist profesionit.

Baba Alhassan putea să ajungă chirurg: „După școală, un profesor venea acasă pentru meditații”


„Fotbalul este un vis pentru mine. Cred că am început în jurul vârstei de 8-9 ani. Jucam pe străzile din Ghana. La început, nu au vrut (n.r. părinții) să joc fotbal, pentru că, în Ghana, este foarte dificil să devii fotbalist profesionist. Ei au vrut să mă concentrez mai mult pe școală și să-mi fac un viitor, poate să devin doctor sau chirurg.

După școală, un profesor venea acasă pentru meditații. Mereu jucam fotbal cu prietenii mei, iubeam să fac asta. Jucam fotbal în nisip și sunt obișnuit să joc fotbal pe plajă. Când mă duc înapoi acasă, încercăm să ne strângem și să jucăm”, a spus Baba Alhassan, conform sport.ro.

850.000 de eurovalorează Baba Alhassan, conform transfermarkt.com

Baba Alhassan ajungea la FCSB în iarna trecută de la Hermannstadt, când bucureștenii plăteau 600.000 de euro în schimbul lui. A adunat până în acest moment 38 de meciuri și 3 pase decisive în tricoul echipei cu care a câștigat titlul de campion la sfârșitul sezonului trecut.


A mai jucat în cariera lui pentru Hermannstadt și echipa secundă a celor de la Real Valladolid.

Pentru FCSB urmează derby-ul cu Dinamo, care se va juca pe Arena Națională duminică, 20 octombrie, de la 21:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.