Liga 1

Gigi Becali tocmai a reușit primul transfer al iernii! A semnat un contract valabil 3 sezoane cu FCSB

+17 Foto
Portarul Lukas Zima (30 de ani) este noul jucător al celor de la FCSB.

Articol de Alexandru Tomuțiu, Carmen Dumitru   —  joi, 17 octombrie 2024

Portarul Lukas Zima (30 de ani) este noul jucător al celor de la FCSB. A semnat joi seară un contract valabil 3 sezoane.

FCSB se afla în căutarea unui nou portar, în condițiile în care Andrei Vlad își încheie socotelile cu echipa campioană în această iarnă.

Lukas Zima a semnat cu FCSB

După ce FCSB și Petrolul ajunseseră la un acord miercuri, 16 octombrie, mai lipsea doar ca și portarul ceh să pună semnătura pe contract. Conform surselor GSP.ro, Lukas Zima a semnat astăzi un contract valabil pe următorii 3 ani cu FCSB și este sută la sută că va fi jucătorul campioanei începând cu luna ianuarie, când perioada de mercato invernală se va deschide.


+17 Foto
Lukas Zima, în acțiune // foto: Imago Images

În schimbul portarului, Petrolul încasează suma de 250.000 de euro. Inițial, prahovenii solicitaseră 500.000 de euro, suma considerată una exagerată de campioni. Dorința cehului de a face pasul la FCSB a făcut ca lucrurile să se rezolve mult mai simplu.

850.000 de euroeste cota de piață a lui Lukas Zima, conform transfermarkt.com

Lukas Zima ar urma să fie rezerva lui Ștefan Târnovanu. Portarul a ajuns la Petrolul în vara anului 2023, când sosea liber de contract după despărțirea de Venlo, din liga a doua olandeză.


Zima a jucat 52 de meciuri pentru Petrolul Ploiești, timp în care a primit 59 de goluri. În 18 dintre aceste partide a reușit să nu primească gol.

În acest sezon a fost integralist în primele 12 meciuri de campionat ale Petrolului. A încasat în acest timp 11 goluri. În jumătate din meciuri a „închis poarta”.

A mai jucat în cariera lui pentru Genoa, Reggiana, Venezia, Mantova, Perugia, Livorno și Venlo.

Zima sau Târnovanu?

Zima vine la FCSB într-o poziție incertă. Ștefan Târnovanu, portar de națională, este titular între buturile campioanei. Nici Gigi Becali nu e sigur de ce va urma.

Nu știu, dacă-l vindem pe Târnovanu, de exemplu? Dacă un portar joacă la echipa națională și are aproape doi metri...



- Gigi Becali

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.