Campionate

Ofertă de 250 de milioane pentru Lamine Yamal! Răspunsul președintelui Laporta

Lamine Yamal/ foto Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu   —  vineri, 18 octombrie 2024

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, susține că nu vinde jucători impotanți pentru a acoperi datoriile clubului, ci „numai din motive sportive”.

Barcelona se confruntă cu datorii de 1,3 miliarde de euro și an de an are probleme cu înregistrarea jucătorilor nou transferați. Însă președintele clubului, Joan Laporta, susține că gruparea blaugrana n-a vândut și nici nu va vinde vreodată jucători importanți pentru a reduce deficitul.

Într-un interviu acordat „Barca One”, Laporta a dezvăluit că a primit o ofertă senzațională pentru Lamine Yamal: „Au vrut să mi-l cumpere cu 250 de milioane de euro, dar am spus nu”.

Joan Laporta: „Nu vindem jucători ca să reducem din datorii”


În acest sens, în ceea ce privește veniturile din transferuri, care au fost înregistrate ca operațiuni obișnuite în bilanțul sezonului 2023 - 2024, el a negat că s-au făcut cu scopul de a echilibra balanța contabilă.

„Sunt cei care cred că s-au făcut pentru a echilibra bilanțul, dar nu este așa. Vânzarea de jucători pe care am făcut-o a fost din motive sportive: Dembélé, Guiu... Vrem să rămână cei care vor să joace aici”, a explicat Laporta.

Joan Laporta: „Știm să vindem jucători!”

Mai mult, el a subliniat potențialul Barcelonei de a vinde jucători: „Știm să vindem și cine vine să cumpere jucători trebuie să se prezinte cu oferta”. Sezonul trecut, Barça s-a despărțit de Dembele, Kessié, Nico González și Abde, pe lângă Marc Guiu, plecat în această vară la Chelsea.


Aceste operațiuni i-au permis clubului să se încadreze în limitele impuse de LaLiga în ceea ce privește plafonul salarial, pentru a-și putea înregistra noile achiziții în LaLiga, Gündogan, Oriol Romeu și Íñigo Martínez.

Joan Laporta nu vrea ca Lamine Yamal să aibă soarta lui Pedri

Revenind la Lamine Yamal și la problemele de sănătate pe care aripa în vârstă de 17 ani le-a acuzat la naționala Spaniei, Laporta a dat exemplul unui alt internațional al Barcelonei.

„Este foarte evident cazul lui Pedri, pe care l-au suprasolicitat la lotul național din cauza prea multor jocuri care au dus la un stres fizic ce nu era normal și acum nu vrem să se repete cu alți jucători”, a punctat Laporta.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.