Campionate

E oficial! După ce l-a angajat pe Jurgen Klopp, Red Bull a mai dat o lovitură: a intrat în acționariatul clubului din Paris

FC Paris

Articol de Aurelian Botezatu   —  vineri, 18 octombrie 2024

Concernul austriac de băuturi energizante a făcut a doua achiziție importantă a acestei toamne, după ce a anunțat „transferul” lui Jurgen Klopp.

Red Bull își extinde rețeaua de cluburi din Europa! Tabloidul german Bild a dezvăluit vineri dimineață că producătorul austriac de băuturi energizante deține acum acțiuni la clubul francez de a doua divizie Paris FC.

Red Bull a cumpărat 10 la sută din acțiuni la Paris FC

Potrivit informațiilor pe care le deține amintita publicație, RB a cumpărat 10 la sută, dar numărul acestora poate crește de-a lungul anilor. Acordul a devenit oficial joi seară.


Constelație interesantă: majoritatea acțiunilor lui Paris FC aparțin în prezent celei mai bogate familii din lume - Arnault. Compania acesteia, LVMH, este lider global în industria bunurilor de lux, cu mărci precum Louis Vuitton, Fendi, Moët, Glenmorangie și Dior.

Red Bull s-a asociat cu Bernard Arnault, cel mai bogat din lume

Patronul, Bernard Arnault (75 de ani), a fost listat de revista Forbes drept cel mai bogat din lume, cu o avere totală estimată la 233 de miliarde de dolari. În 2019, la câteva zile după incendiul izbucnit la Notre Dame din Paris, Arnault a donat 200 de milioane de euro pentru reconstrucție. Dar a fost criticat în 2012, când în Franța s-a introdus o taxă specială pentru cei superbogați - iar el a solicitat rapid cetățenia belgiană.

Când Bernard Arnault a intrat în afacerile fotbalului, el căuta investitori care să i se alăture. I-a reușit acum, cu Red Bull, al cărui șef, Oliver Mintzlaff, se află în relații excelente cu familia, în special cu fiii miliardarului francez - dezvăluie același Bild.


Paris FC, al 6-lea club din portofoliul Red Bull, vrea în Liga Campionilor în următorii 3-5 ani

Red Bull a dat recent o lovitură cu Jürgen Klopp (57). Cunoscutul tehnician german va fi de la 1 ianuarie noul „Șef al fotbalului global” și o va consilia apoi și pe Paris FC. Lideri în Ligue 2, francezii au ca obiectiv să joace în Liga Campionilor în următorii trei-cinci ani!

Paris FC e al 6-lea club din portofoliul lui RB. Concernul le mai deține Red Bull Salzburg (Austria), RB Leipzig (Germania), New York Red Bull (SUA), Leeds United (Anglia) și Red Bull Bragantino (Brazilia).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.