Stranieri

„Este o RUȘINE!” » A ieșit public în presa din Scoția să-l apere pe Ianis Hagi: „Să ai un jucător capabil de așa ceva...”

Ianis Hagi // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore   —  vineri, 18 octombrie 2024

Frank McAvennie, 64 de ani, fost atacant la Celtic și West Ham, a descris situația lui Ianis Hagi, blocat la echipa a doua a lui Rangers până a acceptat să renunțe la un bonus din contract, drept „o rușine”.

Din vară, când a revenit la Rangers după împrumutul la Deportivo Alaves, Ianis Hagi a fost trimis la echipa secundă a lui Rangers. Nu a fost vorba despre indisciplină sau despre nivelul fotbalistic al lui Ianis, ci despre dorința clubului de a evita activarea unei clauze din contract, care prevedea o creștere salarială în momentul jocului cu numărul 100 pentru Rangers.

În prima zi a lunii octombrie, Ianis a fost reprimit în circuitul primei echipe, după ce a acceptat eliminarea respectivei clauze. La câteva zile distanță a fost trimis pe teren în meciul de campionat cu St. Johnstone, în care a oferit o pasă decisivă, apoi a fost eliminat.

Fostul atacant scoțian Frank McAvennie a descris situația în care s-a aflat internaționalul român drept „o rușine”.


Sare în apărarea lui Ianis Hagi: „Ce au făcut cei de la Rangers a fost o rușine!”

„L-au readus pe Hagi, dar a fost o rușine că băiatul nu juca. Cred că este un jucător bun, nu îi iese în fiecare săptămână, dar este genul de jucător care poate face diferența. Genul de jucător de care ai nevoie și pe care Rangers nu prea l-a avut.

Celtic are astfel de jucători din abundență, Rangers nu a avut de ceva vreme. Să ai un jucător capabil de așa ceva și să nu-l joci este o rușine în opinia mea.

Trebuie să-i acorzi credit, având în vedere că niciodată nu a spus nimic, a ținut capul jos și nu a spus vreodată că ar vrea să plece, spre deosebire de celălalt, Todd Cantwell.


Tot ce a dorit a fost să joace pentru Rangers și trebuie să respecți asta. S-a întors, a fost eliminat în primul meci, dar va deveni mai bun fizic”, a afirmat McAvennie pentru Football Insider.

În 2021, McAvennie îi bătea obrazul lui Ianis Hagi

Această reacție vine în contextul în care McAvennie a avut și reacții critice la adresa lui Ianis de-a lungul timpului.

De exemplu, în iunie 2021, el îl critica pe român pentru că acesta comenta zvonuri care-l dădeau la alte echipe, printre care Galatasaray.

„Uneori, presa îl poate prinde pe băiat cu garda jos și poate spune ceva ce nu vrea să spună de fapt. Dar se pare că în fiecare săptămână băiatul vorbește despre un alt club. Poate că Gerrard nu a vorbit cu el până acum, dar a depășit limita.

Dacă vrea să plece, sunt sigur că Gerrard îl va lăsa să o facă. Mai ales dacă va continua să vorbească. Nu poţi avea un jucător care întotdeauna este în dezacord public cu clubul”, spunea atunci McAvennie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.