Liga 1

Crede că transferul lui Zima dezvăluie, de fapt, următoarea vânzare importantă pe care o pregătește FCSB: „Vor pregăti un transfer pentru Târnovanu!”

+17 Foto
Lukas Zima / foto: Imago Images

Articol de Andrei Furnigă (video), Carmen Dumitru   —  vineri, 18 octombrie 2024

Lukas Zima (30 de ani) este noul jucător al celor de la FCSB. Portarul a semnat un contract valabil pe următorii 3 ani și este jucătorul campioanei începând cu luna ianuarie.

Bănel Nicoliță (39 de ani) a comentat, într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, noul transfer al celor de la FCSB. Fostul fotbalist consideră că noua mutare poate însemna în viitor posibila plecare a lui Ștefan Târnovanu:

VIDEO. Bănel Nicoliță: „Sunt sigur că vor pregăti un transfer pentru Târnovanu în viitor”


„Ar fi un avantaj pentru FCSB pentru că, în primul rând, există o concurență. Târnovanu are câțiva ani la FCSB, e într-o formă foarte bună și sunt sigur că dacă au gândit să cumpere alt portar, vor pregăti un transfer pentru el în viitor.

Copilul ăsta, cu toate criticile pe care le-a avut, el a jucat și a făcut-o foarte bine. A apărat în momente proaste ale echipei și a scos echipa. E un portar bun, care a jucat și la echipa națională.

Dacă a debutat la echipa națională, e un plus, și se gândește la un transfer și el. Nu poți să joci toată viața la un club. Numai dacă iți oferă un salariu ca în străinătate, da, ceea ce nu se întâmplă”, a declarat Bănel.

FCSB se afla în căutarea unui nou portar, în condițiile în care Andrei Vlad își încheie socotelile cu echipa campioană în această iarnă.


+17 Foto
Lukas Zima, în acțiune // foto: Imago Images

În schimbul portarului, Petrolul încasează suma de 250.000 de euro. Inițial, prahovenii solicitaseră 500.000 de euro, suma considerată una exagerată de campioni. Dorința cehului de a face pasul la FCSB a făcut ca lucrurile să se rezolve mult mai simplu.

Lukas Zima ar urma să fie rezerva lui Ștefan Târnovanu. Portarul a ajuns la Petrolul în vara anului 2023, când sosea liber de contract după despărțirea de Venlo, din liga a doua olandeză.

850.000 de euroeste cota de piață a lui Lukas Zima, conform transfermarkt.com

Zima sau Târnovanu?

Zima vine la FCSB într-o poziție incertă. Ștefan Târnovanu, portar de națională, este titular între buturile campioanei. Nici Gigi Becali nu e sigur de ce va urma.

Nu știu, dacă-l vindem pe Târnovanu, de exemplu? Dacă un portar joacă la echipa națională și are aproape doi metri...

- Gigi Becali

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.