Altele

Echipa masculină de polo a Italiei a fost suspendată pentru 6 luni » Federația Italiană de Natație nu va face apel

Echipa masculină de polo a Italiei, suspendată pentru 6 luni. Foto: Imago Images

Articol de David Istrate   —  vineri, 18 octombrie 2024

Echipa națională de polo masculin a Italiei a fost suspendată pentru o perioadă de 6 luni de Unitatea de Integritate a Federației Internaționale de Natație (AQIU). Federația Italiană de Natație a anunțat că nu va face apel.

În cursul zilei de joi, 17 octombrie, AQIU a anunțat suspendarea pe o perioadă de 6 luni a echipei masculine de polo a Italiei. De asemenea, echipa a primit o amendă de 50.000 de dolari și, în cazul unei noi violări de regulament în următorii doi ani, va trebui să plătească încă 50.000 de dolari.

Care au fost faptele care au dus la suspendarea Italiei

Decizia AQIU a fost luată în urma unor evenimente care au avut loc în timpul Jocurilor Olimpice, cu Italia ca protagonistă. Mai exact, momentul declanșator a fost duelul Italia-Ungaria din sferturile de finală ale competiției de la Paris.


În sfertul al doilea al partidei, după utilizarea tehnologiei VAR, brigada de arbitri condusă de muntenegreanul Veselin Miskovic și de românul Adrian Alexandrescu a decis să anuleze un gol înscris de Francesco Condemi, considerând că acesta a lovit în față un adversar maghiar. Condemi a fost eliminat din acel joc, iar Italia a jucat câteva minute cu un om în minus.

După victoria obținută de Ungaria la penalty-uri (12-10), italienii au depus un protest care a fost respins. Mai târziu, în parcare, membrii delegației Italiei i-au văzut pe arbitri și, conduși de antrenorul Alessandro Campagna, le-au reproșat acestora decizia luată.

Un arbitru a fost luat la rost: „Ce știi despre polo? Cariera ta e gata”

„Ce știi despre polo? Ești din Muntenegru... Cariera ta ca arbitru este gata”, i-a spus Campagna arbitrului Veselin Miskovic, potrivit deciziei AQIU. Arbitrii s-au adăpostit în interiorul complexului, în timp ce jucătorii și staff-ul Italiei, nervoși, au continuat să își argumenteze poziția.


Arbitrul muntenegrean Veselin Miskovic. Foto: Imago Images

Oficialii naționalei din Peninsulă au făcut un apel, însă și acesta a fost respins. Drept urmare, în jocul pentru locurile 5-8, disputat în compania Spaniei, italienii au protestat într-un mod inedit.

Mai întâi și-au întors spatele față de masa oficială, apoi Campagna și-a înlocuit titularii în secunda 5 a meciului, după care a părăsit bazinul. Spania s-a impus cu 11 la 9 și, în cele din urmă, Italia a terminat Jocurile Olimpice pe poziția a 7-a, după ce a trecut cu 10-6 de Australia.

Italienii au protestat într-un mod inedit! Și-au întors spatele față de masa oficială. Foto: Imago Images

Federația Italiană de Natație nu va face apel: „Reiterăm nevoia ca...”

După mai bine de două luni, AQIU a decis să suspende naționala masculină de polo a Italiei pe o perioadă de 6 luni. Federația Italiană de Natație (FIN) a anunțat că nu va contesta decizia:

Primind documentele, Federația Italiană de Natație nu va face apel. În același timp, reiterăm nevoia ca juriul să dețină instrumente tehnice profesioniste de nivel înalt pentru a evita posibilitatea de a repeta erori care pe cât sunt de senzaționale, pe atât sunt și de dăunătoare pentru imaginea acestui sport”, a explicat, într-un comunicat, FIN.

Naționala de polo a Italiei, poreclită „Il Settebello”, are 8 medalii olimpice, 9 medalii la Campionatul Mondial, 6 medalii la Cupa Mondială și 12 medalii la Campionatul European.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.