Liga 1

Marius Șumudică a explicat celebra fază cu farfuria, după eliminarea lui Pancu de la meciul decisiv cu Elveția U21: „Așa mi-a spus inima”

+15 Foto
Marius Șumudică și Daniel Pancu / Foto: Ionuț Iordache GSP

Articol de Alexandru Stanciu   —  vineri, 18 octombrie 2024

Marius Șumudică, antrenorul Rapidului, a explicat celebra fază în care a apărut cu farfuria în mână pentru a-l liniști pe Daniel Pancu, proaspăt eliminat la meciul decisiv cu Elveția U21, câștigat de „tricolori” cu scorul de 3-1.

Daniel Pancu a fost un car de nervi în prima repriză a meciului, după un fault dur asupra lui Louis Munteanu. Când a văzut că arbitrul a scos doar cartonașul galben, selecționerul României U21 s-a dus glonț în teren pentru a-l confrunta pe central, care l-a eliminat imediat.

Marius Șumudică a explicat celebra fază cu farfuria, după eliminarea lui Pancu de la meciul decisiv cu Elveția U21

Am fost să-i explic câteva lucruri, eu fiind de multe ori în postura lui când antrenam în Turcia, cred că am fost eliminat de vreo 3 ori. Acolo dacă ieși din spațiul tehnic iei direct cartonaș roșu, nu mai stă nimeni la discuții. Eu fiind și străin și coleric, au încercat să mă pună la punct.


I-am explicat (n.r. lui Daniel Pancu) ce ar trebui să facă, nu știa. I-am zis că 15 minute după încheierea partidei n-are voie să intre pe teren, să meargă la flash-interviu. I-am mai spus că la pauză nu are voie să vorbească la telefon, să dea indicații, să nu-l vadă observatorul UEFA.

+15 Foto
Marius Șumudică îl ceartă pe Daniel Pancu după criza de nervi din România U21 - Elveția U21, foto: Ionuț Iordache

I-am zis prin ce am trecut și eu, am încercat să-l ajut, era foarte agitat și voia să-și ajute echipa. El nu avea voie să dea indicații nici din tribună. Fiind coleg de-al meu, am încercat să-l ajut și să-l pun în temă în ceea ce înseamnă regulamentul. Am trecut prin situațiile astea, bine, n-am fost chiar așa recalcitrant încât să intru după arbitru pe teren.

Am văzut că a venit cu diferite motive și argumente la ceea ce s-a întâmplat, într-un final îl va costa treaba asta. E ca și cum umpli găleata cu lapte și la final îi dai cu piciorul. Cu siguranță va fi suspendat și echipa are nevoie de el la turneul final. Va lua minim 2 jocuri de suspendare, să fim optimiști.


Ar trebui să se lămurească și Pancu, să-și dea seama ce înseamnă să ai un om lângă tine, un prieten. Eu atunci voiam să merg să-mi iau un sendviș dinăuntru și când l-am văzut acolo, am renunțat, m-am dus direct la el să-i transmit ce trebuie să facă.

Am făcut-o din prietenie, din respect, pentru ce a însemnat pentru Rapid, a fost colegul meu. Indiferent ce antrenor era o făceam, dar mai ales că era Pancu, am vrut să-i aduc la cunoștiință.

N-am apucat să ajung până în lojă, mai mult, am renunțat la ceea ce înseamnă produsele culinare, m-am dus să-l pun în temă, așa am considerat și așa mi-a spus inima. L-am văzut pe observatorul UEFA, i-am zis (n.r. lui Daniel Pancu) că poate fi filmat, că n-are voie să facă asta când este trimis în afara terenului, nu mai are voie să dea indicații”, a declarat Marius Șumudică, potrivit fanatik.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.