Campionate

După scandalul provocat de angajarea lui Thomas Tuchel, The Independent prezintă „adevărul stânjenitor” despre antrenorii englezi

Eddie Howe, în imagine, este considerat a fi cel mai bun antrenor englez în prezent // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore   —  vineri, 18 octombrie 2024

Federația Engleză de Fotbal l-a angajat pe neamțul Thomas Tuchel, 51 de ani, ca selecționer al primei reprezentative din Albion.

Instalarea lui Tuchel, antrenor cu un CV impresionant, nu a fost unanim acceptată în Insulă. Anumite publicații și unii oameni de fotbal, inclusiv foști fotbaliști importanți, au transmis că ar fi preferat ca „The Three Lions” să fie conduși de un antrenor autohton.

În acest context, Miguel Delaney, redactorul-șef pe sport al ziarului The Independent, a semnat un material intitulat „Thomas Tuchel și adevărul stânjenitor despre antrenorii englezi”.

The Independent prezintă „adevărul stânjenitor” despre antrenorii englezi


Acesta își explică punctul de vedere: „Dacă Federația ar fi optat pentru Eddie Howe ca antrenor, așa cum mulți și-au dorit ca urmare a naționalității lui, ar fi existat un adevăr stânjenitor. Antrenorul lui Newcastle United nu este un produs exclusiv al sistemului englez, având în vedere că și-a obținut ecusoanele de antrenor la Federația Irlandeză”.

Autorul dezvoltă: „Cifrele brute sunt chiar mai îngrijorătoare. Howe este unul dintre singurii 3 antrenori englezi din Premier League, și unul dintre singurii 7 care au terminat un sezon în prima jumătate a clasamentului în ultimul deceniu. Chiar și Championship (n.r. - al doilea eșalon) se îndreaptă către o majoritate formată din antrenori străini”.

Și îl compară pe noul selecționer al Albionului cu cele mai rostogolite variante de antrenori englezi: „Anglia este o țară bogată, cu o populație de aproximativ 60 de milioane de locuitori, cu una dintre cele mai puternice culturi fotbalistice din lume, precum și o infrastructură fotbalistică uriașă, care găzduiește cel mai popular campionat intern din lume.

În consecință, este derutant că asta nu produce antrenori dintre care Federația să simtă că poate alege. Nu este normal pentru o țară de un asemenea calibru. Howe și Graham Potter sunt buni, dar nici măcar aproape să te facă să ții cont de ei așa cum reușește, de exemplu, Tuchel”.


Redactorul-șef încheie: „Problema reflectă rolul Premier League în ceea ce privește reglementarea. Este cea mai puternică entitate din Anglia datorită dimensiunii ei financiare, dar are un interes minuscul în reglementarea sportului general. Pe același considerent, nu este obligată să angajeze antrenori englezi și să-i crească, un efect care inevitabil a «sângerat» și în Championship”.

Eddie Howe este considerat cel mai bun antrenor englez al momentului

Doar 3 antrenori englezi activează în Premier League: Eddie Howe (Newcastle), Gary O'Neil (Wolverhampton) și Sean Dyche (Everton).

Deunăzi, atât FourFourTwo, cât și GiveMeSport au întocmit clasamente ale celor mai buni antrenori englezi ai momentului. TOP 3 este identic în ierarhiile celor două publicații: Eddie Howe, Gareth Southgate, Sean Dyche.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.