Liga 1

Zeljko Kopic, înainte de marele derby: „Suntem pregătiți, vrem să câștigăm puncte!” + Ce spune despre „scurgerile” de la FCSB

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: GSP

Articol de Eduard Apostol, Daniel Grigore   —  vineri, 18 octombrie 2024

Zeljko Kopic, 47 de ani, antrenorul lui Dinamo, a prefațat derby-ul cu FCSB, programat duminică seara, de la ora 21:00.

Tehnicianul croat a început prin a-i felicita pe selecționerii primelor două reprezentative ale României, învingătoare în meciurile disputate în această săptămână:

„Aș vrea să folosesc această oportunitate pentru a-i felicita pe domnii Lucescu și Pancu pentru rezultatele mari obținute, realizări foarte importante pentru fotbalul românesc”.

Zeljko Kopic, înainte de Dinamo - FCSB: „Vrem să prestăm un fotbal de calitate și să câștigăm puncte!”


Apoi a prefațat confruntarea care-i așteaptă pe „câini” duminică seara:

„Au o echipă bună, au calitate. Pe de altă parte, lotul nostru este pregătit. Doar Antonio Bordușanu și Florescu sunt indisponibili, toți ceilalți sunt pregătiți pentru acest meci. Avem suporterii în spate și mă aștept la un meci bun, cu multă calitate în ambele tabere. Sper ca la final noi să avem motiv de bucurie.

Este un adevărat derby, nu ieșim pe teren doar să ne mulțumim că suntem aici, ci pentru a câștiga și a demonstra că putem presta un fotbal de calitate contra campioanei, că merităm respect și pentru a câștiga puncte.

Vom încerca să jucăm cu multă energie, multă intensitate, să ținem de minge cât de mult putem, să creăm ocazii și să avem stabilitate defensivă. Este important să o facem mai ales cu FCSB, care are potențial ofensiv, știe să controleze și să lege jocul. Nu ne vom schimba abordarea, deși ne așteaptă un meci dificil.


Simt o energie bună la antrenamente. Este un sentiment diferit când întreg lotul este disponibil. Legăturile sunt mai bune, energia la fel, suntem pregătiți pentru acest meci”.

Zeljko Kopic, despre...

... „scurgerile” de la FCSB, faptul că Gigi Becali anunță dinainte echipa de start: „E bucătăria lor, lucrează așa cum consideră ei că este mai bine. Eu nu vreau să dezvălui cine va juca, lucrez zilnic alături de jucătorii mei și vreau să le spun lor mai întâi cine va juca. Decizia finală o iau în ziua meciului”.

... jucătorii FCSB: „Șut este foarte important pentru FCSB, leagă jocul. Îl au și pe Olaru, organizatorul principal al jocului, periculos în ultimii 30-35 de metri. Știm ce calitate are Bîrligea, îl au pe Popescu în stânga. L-am văzut la naționala U21, are un potențial uimitor, multă calitate individuală. Toți jucătorii au calitate”.

... lupta la play-off: „Mai întâi avem acest meci, apoi urmează o partidă dificilă cu Hermannstadt în deplasare, apoi ne vom gândi la partida de Cupă. Acum ne concentrăm total pe acest meci. Vom da totul pentru a câștiga, dar indiferent ce se va întâmpla vom lupta până la final pentru locul în TOP 6”.

Derby-urile sunt mereu speciale, pe teren și în afara lui. Suporterii sunt mai implicați, este mai multă energie în jur, cred că fiecare jucător, fiecare antrenor, fiecare persoană implicată trebuie să se bucure și să dea totul nu doar pentru a juca, ci pentru a câștiga acest derby.



- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.