Altele

Duel românesc pentru o medalie în sferturile de finală ale Campionatelor Europene individuale de tenis de masă

Sofia Polcanova și Bernadette Szocs FOTO ETTU

Articol de Roxana Fleşeru   —  vineri, 18 octombrie 2024

Adina Diaconu (alături de Maria Xiao) și Bernadette Szocs (alături de Sofia Polcanova) se vor întâlni în sferturile de finală ale Campionatelor Europene individuale de la Linz. Perechea câștigătoare are asigurată o medalie. Szocs și Polcanova sunt campioanele europene en titre, iar Diaconu și Xiao au cucerit bronzul la ediția precedentă.

Delegația României are asigurată o medalie la Campionatele Europene de la Linz după ce Adina Diaconu și Bernadette Szocs s-au calificat în sferturile de finală pe tabloul de la dublu feminin. Adina face pereche cu Maria Xiao din Spania, iar Bernadette cu Sofia Polcanova din Austria. Cele două perechi se vor întâlni pentru un loc în semifinalele și pentru că nu există finală pentru bronz, învingătoarea in acest meci va urca pe podiumul european. În 2022 cele două perechi s-au întâlnit în penultimul act, iar Szocs și Polcanova au mers până la capăt, cucerind aurul.

Vineri dimineață, Bernadette Szocs și Sofia Polcanova au trecut de Ece Harac și Ozge Yilmaz (Turcia) cu 3-1 (11-8, 11-5, 5-11, 11-8), iar Adina Diaconu și Maria Xiao (Spania) de Gaia Monfardini (Italia) și Rachel Moret (Elveția) cu 3-0 (11-6, 11-6, 11-1).

Samara și Ionescu au pierdut


În optimile de finală a mai evoluat și perechea Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, viceccampioane europene în 2022, au cedat în fața perechii Nina Guo Zheng/Leana Hochart (Franța) cu 2-3 (7-11, 9-11, 12-10, 11-6, 11-13). La masculin, Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles (Spania) au pierdut în fața perechii franceze Alexis Lebrun/Felix Lebrun cu 1-3 (9-11, 6-11, 11-8, 12-14).

În sesiunea de seară la Linz, se vor disputa partidele de pe tablourile de simplu din optimi de finală, unde România are șase reprezentanți pe Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman la feminine și pe Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu la masculin.

Adversarii românilor în optimile de finală la simplu

  • Feminin
  • Bernadette Szocs – Annett Kaufmann (Germania), vineri, ora 19:00
  • Adina Diaconu – Maria Xiao (Spania), vineri, ora 18:10
  • Andreea Dragoman – Giorgia Piccolin (Italia), vineri, ora 18:10
  • Elizabeta Samara – Solomiya Brateyko (Ucraina), vineri, ora 20:40
  • Masculin
  • Ovidiu Ionescu – Andre Bertelsmeier (Germania), vineri, ora 15:10
  • Eduard Ionescu – Truls Moregard (Suedia), vineri, ora 16:00
  • Partidele se pot vedea pe AntenaPlay

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.