Diverse

Finanțatorul din Superligă și consilierii locali, război total cu Elisabeta Lipă, pusă în capul listei PSD: „V-au refuzat alte filiale și ați ajuns la noi?!”

Elisabeta Lipă, în centru, la sediul PSD // foto: Facebook

Articol de Daniel Grigore   —  vineri, 18 octombrie 2024

Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliului Județean Botoșani și finanțator al echipei FC Botoșani, a atacat-o pe Elisabeta Lipă, după ce președinta ANS, fostă mare canotoare, a fost pusă prima pe lista PSD pentru Camera Deputaților.

Valeriu Iftime este președintele PNL Botoșani, ales președinte al Consiliului Județean Botoșani de pe listele Partidului Național Liberal.

Cel care dă banii la clubul de primă ligă FC Botoșani a reacționat dur la vestea că PSD a pus-o cap de listă pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare de pe 1 decembrie, pe Elisabeta Lipă, stabilită la București, unde conduce sportul românesc și a devenit vicepreședintă PSD în materie de sport.

Valeriu Iftime o atacă pe Elisabeta Lipă, pusă în capul listei PSD


„Doamna Lipă, chiar îmi pare rău pentru dumneavoastră, pentru cariera sportivă, dar în politică se pare că ați tras lozul greșit. După ce ați fost, înțeleg, refuzată de alte filiale, ați ajuns la Botoșani. Cum să vă spun... la Botoșani parcă este o practică, parcă aici se adună toți cei care au niște probleme, mai mici sau mai mari, cu instituțiile Statului.

Chiar nu aș vrea să fie adevărat. Chiar nu aș vrea să fie adevărat ca un sportiv ca David Popovici să ia o primă mai mică decât o contabilă. E atât de urât scenariul care mi-a fost prezentat încât chiar nu vreau să fie adevărat.

Sunt un om care am plătit prime sportive, știu ce înseamnă meritul sportiv, dar pe de altă parte, când toate astea sunt încâlcite de un manager sau un șef, unde dumneavoastră pare că ați fost implicată... îmi pare rău. Botoșănenii nu au nevoie de oameni cu o asemenea imagine.

Mai este o chestiune. Ați spus că veniți în weekend la Botoșani. Doamna Lipă, sunt președintele CJ, am nevoie de toți parlamentarii, de la PNL, PSD sau alții. Doar că nu am nevoie de ei în weekend, ci de oameni care să muncească, care să gândească, care să trăiască cu sufletul pentru Botoșani.


Știți, ați tras lozul greșit. Echipa PSD de la Botoșani, oricum ai învârti-o, are probleme mai mari decât poate aveți dumneavoastră acum”, spune Iftime într-un clip publicat pe contul lui de Facebook, filmat în fața Sălii Polivalente din oraș, denumită chiar „Elisabeta Lipă”.

  • La fel s-a referit Valeriu Iftime prin trimiterea la David Popovici? Ei bine, Federația Română de Canotaj, condusă în acte de Valentin Gavril, a propus COSR o grilă de premiere aiuritoare pentru rezultatele de la Jocurile Olimpice, care presupune, printre altele, ca 162.000 de euro să-i revină numai Roxanei Petrescu, contabila-șefă din cadrul FRC.

  • În comparație, David Popovici și ceilalți medaliați cu aur la Paris au încasat doar 140.000 de euro!

PNL vrea să schimbe numele Sălii Polivalente din oraș, denumită „Elisabeta Lipă”

În paralel, în cadrul unei conferințe de presă pe care au susținut-o viitorii consilieri locali din Botoșani din partea PNL, aceștia au anunțat că „o idee discutată împreună, pe care vrem să o promovăm, este schimbarea denumirii Sălii de Sport «Elisabeta Lipă»”.

Viitorul consilier local Daniela Fetcu a argumentat astfel, conform publicației botoșăneanul.ro: „Elisabeta Lipă este născută la Siret, în județul Suceava, deci nu este botoșăneancă. Noi vrem să promovăm botoșănenii. Denumirea Sălii de Sport să fie schimbată de exemplu cu Patricia Cireș sau Simona Radiș, care are destul de multe medalii de aur în canotaj”.

Colegul de partid Eduard Telișcă a completat: „Doamna Elisabeta Lipă s-a cam dezis de botoșăneni zicând că ea nu este botoșăneancă. Atunci noi de ce să punem numele unei săli chiar dacă este o mare sportivă?! De ce să rămână numele dumneaei când putem să promovăm botoșănenii care nu se dezic de locul unde s-au născut, unde au crescut, unde s-au dezvoltat?”.

Domnule președinte Ciolacu, sunt deosebit de onorată să fac parte din echipa dumneavoastră de conducere. O să mă obișnuiesc să vă spun și Marcel, dar respectul, acum, de la tribună, îmi spune să mă adresez cu domnule președinte Marcel Ciolacu. Ca vicepreședinte, voi fi alături de colegii mei în această dublă competiție electorală.



- Elisabeta Lipă, în momentul în care a fost propusă vicepreședintă PSD în materie de sport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.