Liga 1

Poveștile lui Giani Kiriță despre „eternul derby”: „Eram ca niște «câini turbați»” + Pe cine mizează fostul dinamovist

Giani Kiriță

Articol de Carmen Dumitru, Răzvan Petrescu (video)   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Giani Kiriță a oferit un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor în care a vorbit despre Dinamo - FCSB și a explicat cum se trăiau derby-urile de odinioară.

Duminică, 20 octombrie, se va disputa derby-ul dintre Dinamo și FCSB, pe Arena Națională. Partida începe la 21:00 și va putea fi vizionată în format liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Fostul fotbalist din Ștefan cel Mare e sigur că Dinamo va câștiga derby-ul cu FCSB:

„Derby-ul acesta e unul echilibrat, am suferit destul anii trecuți, anul ăsta eu zic că batem cu 3-1. Avem galeria alături de noi, va fi stadionul plin, Dinamo este pe drumul cel bun, se bate pentru orice minge, deci câștigăm 100%.


VIDEO. Giani Kiriță: „Dinamo va câștiga 100%”

Pentru mine nu contează cine înscrie, contează foarte mult echipa, contează cel mai mult încrederea și spiritul pe care l-au avut sezonul acesta.

Îmi place banca tehnica, acum avem și identitate, îl avem pe Florentin Petre acolo și îmi place echipa cum se exprimă în teren. Suntem pregătiți, au revenit toți jucătorii accidentați și sper să batem.


Dacă Dinamo continuă pe drumul ăsta, stadioanele vor fi mereu pline. Noi avem cea mai frumoasă galerie din țară și cei mai frumoși suporteri.

Felicit conducerea lui Dinamo că a făcut alegerea asta de a aduce un dinamovist pe banca tehnică, faptul că se înțeleg foarte bine Zeljko Kopic și Florentin Petre, asta se vede și la jucători.

Cătălin Cîrjan a găsit mediul potrivit pentru a face performanță, Dinamo e pe drumul cel bun, dar mai are nevoie de jucători pentru viitor. Dinamo i se potrivește ca o mănușă!

- Giani Kiriță, fost fotbalist la Dinamo

FCSB e o echipa valoroasă, dovedește an de an că merge și în cupele europene, se bate la campionat, a luat și campionatul, dar de data asta, Dinamo o să câștige”, a spus fostul lider al echipei din Ștefan cel Mare.

Apoi, a continuat, nostalgic, să povestească cum erau pregătirile înaintea unui derby:

Giani Kiriță: „Când ne pregăteam de derby, eram ca niște «câini turbați»”

Noi ne pregăteam cu două săptămâni înainte, când începea campionatul, ne uitam mereu când jucam derby-ul. Ne uitam în ce etapa e. Îl pregăteam cu o săptămână înainte. Eram foarte montați, eram ca niște «câini turbați». În prezent, spiritul se reconstruiește și vreau să cred că Dinamo nu se va opri aici.

Spre finalul interviului, Giani Kiriță a transmis un mesaj după aflarea veștii decesului lui Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo, care a încetat din viață la vârsta de 78 de ani:

„A fost conducător la Dinamo, din păcate asta e viața. Probabil victoria cu FCSB îi va fi dedicată și lui”, a concluzionat fostul căpitan al dinamoviștilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.