Liga 1

Universitatea Craiova rămâne cu o victorie în ultimele 7 etape » Suporterii din Bănie și-au pierdut răbdarea! Cum arată clasamentul

+10 Foto
Universitatea Craiova - FC Botoșani / Foto: Facebook Universitatea Craiova

Articol de Marius Mărgărit   —  duminică, 20 octombrie 2024

Universitatea Craiova a reușit doar o remiză pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 0-0. Suporterii olteni n-au fost deloc mulțumiți de rezultat. Formația lui Costel Gâlcă a câștigat un singur meci din ultimele 7.

Când joci cu „lanterna” normal că oricine își face calcule pornind de la cele trei puncte. Mai ales dacă ești Universitatea Craiova, joci acasă și tragi să te rupi de Oțelul și să mai faci un pas spre liderul U Cluj.

Ratări oltenești și o bară moldovenească

Și meciul din Bănie a început conform calculelor hârtiei, cel puțin prin prisma posesiei, a inițiativei. Oltenii au avut mingea, au presat de peste tot, de pe margini sau în centru, irosind și prima mare ocazie prin Mora.


Poate surprinzător, dar FC Botoșani a avut replică. Chiar una dublă, spectaculoasă, o execuție a lui Florescu, de departe, mingea fiind greu oprită de Popescu, cu ajutorul barei, să nu miște plasa. Și apoi a parat și reluarea din careul mic a lui Chică Roșă. Ce ocazii! Totuși, în ultimele 3 runde, moldovenii n-au mai pierdut și au căpătat încredere și tupeu. Au smuls două remize, cu Buzăul și Dinamo, dar și o mare victorie, cu Rapid. Adică au strâns 5 puncte, la fel ca și adversarii.

Însă craiovenii au continuat să atace, chiar și Mitriță, scăpat singur după "serviciul" lui Friday Adams, a ratat interiorul care să mute tabela. L-a imitat și Lukic, cam din aceeași poziție, după o preluare splendidă, dar o finalizare stângace.

+10 Foto
Universitatea Craiova - FC Botoșani / Foto: Facebook Universitatea Craiova

Botoșănenii și-au acceptat statutul, au ieșit rar în jumătatea adversă și au încercat să blocheze tot frontul. De ajuns pentru a intra la cabine cu ceea ce-și doreau, o remiză albă. Fiindcă și la ultima fază portarul Anestis a scos simplu "libera" lui Mitriță, doar un simplu șut pe poartă. Așa, pentru statistica ale cărei cifre n-au adus, până la pauză, nimic.


Neputință și noroc cu Laurențiu Popescu

Imediat după reluare, Mora a căutat, fără succes, vinclul. Craiova a continuat să sondeze după fisura care să dărâme defensiva oaspete, a adus chiar și stoperii în terenul advers, însă a măcinat degeaba. Vechea problemă, depinde prea mult de Mitriță și de Bancu. Primul prea șters și neinspirat, celălalt ceva mai prezent, dar fără claritate.

Pe margine, Gâlcă simțea că lucrurile scârțâie, dar e greu să te faci auzit pe "Ion Oblemenco". Ce să le mai spui?! L-a aruncat în luptă și pe Cicâldău, revenit acasă după peste 4 ani. Nu s-a simțit prea tare.

În schimb, moldovenii au prins curaj, au urcat liniile, iar Ogenda era să dea lovitura de KO. Singur singurel, central, după o fază superbă lucrată de Florescu și Adams, nu a putut trece de reflexul providențialului Popescu. Rumoare tot mai apăsătoare din tribune. Baiaram a fost chiar huiduit la scenă deschisă. A și ieșit repede, istovit, afectat.

În teren, ai lui au continuat tăvălugul neputinței. A apărut și Cicâldău, dar fără efect până la urmă. La execuții pe poartă conduceau, culmea, băieții lui Ciobi!

Nici ultimele minute n-au schimbat nimic. Craiovenii s-au lovit ca de un zid elastic de defensiva oaspeților, care a respins tot. Inclusiv prin Anestis, la pătrunderea lui Mitriță, poate cea mai mare șansă de a păstra toate punctele acasă. Finalul a fost chiar încins. Craiova s-a aruncat în atac, Botoșani a vânat spațiile pe contre periculoase.

A rămas însă tot 0-0. Oltenii ratară astfel ocazia să țină aproape de U Cluj, care se tot duce, iar moldovenii continuă să strângă puncte și speranțe.

Universitatea Craiova - FC Botoșani 0-0

  • Pentru live și statistici, click AICI
  • Partida a fost oprită în minutul 8 în memoria celui care a fost Ilie Balaci. Mâine, 21 octombrie, se împlinesc 6 ani de la decesul legendei Craiovei.
+10 Foto
Universitatea Craiova - FC Botoșani / Foto: Facebook Universitatea Craiova

Universitatea Craiova - FC Botoșani, echipele de start

Universitatea Craiova (4-2-3-1): L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Badelj, Bancu - Oshima, Screciu - Baiaram, Mora, Mitriță - Lukic

Rezerve: S. Lung, Ndong, Iago, Căpățînă, Maldonaldo, Sierra, Cicâldău, Houri, Bană, D. Barbu, A. Ivan, Ninaci

Absent: Anzor Mekvabishvili (accidentat)

Antrenor: Costel Gâlcă

Botoșani (4-3-3): Anestis – Ad. Friday, G. Miron, R. Sadiku, Pavlovic – Fr. Junior, Ed. Florescu, Petro - Ongenda, Chică Roșă, Bodișteanu

Rezerve: E. Pap, Matricardi, Șeroni, Țigănașu. E. David, A. Salomon, Mouaddib, Pănoiu, Mitrov, L. Fulop, E. Lopez, Kaprof

Absent: Aldair (suspendat)

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Ion Oblemenco

Arbitru: Ionuţ Coza / A1: Marius Badea, A2: Ionuţ Bobe

VAR: Iulian Dima

AVAR: Mihaita Necula

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.