Altele

Leon Marchand a purtat o cască specială la revenirea în competiții: „Este cineva pe care îl admir și care m-a ajutat”

Leon Marchand purtând casca lui Caeleb Dressel FOTO Gulliver/GettyImages

Articol de Roxana Fleşeru   —  vineri, 18 octombrie 2024

Leon Marchand (22 de ani), cvadruplu campion olimpic la Paris, a câștigat proba de 100 m mixt la Shanghai, prima etapa de Cupă Mondială în bazin scurt. În calificări, francezul a evoluat purtând o cască a americanului Caeleb Dressel, medaliat de nouă ori cu aur olimpic.

Leon Marchand, una dintre vedetele Jocurilor Olimpice de la Paris, a revenit în competițiile de înot. Francezul în vârstă de 22 de ani participă în această perioadă la Cupa Mondială în bazin scurt, o competiție cu trei etape.

Prima dintre ele a debutat la Shanghai, vineri, iar cvadruplul campion a surprins pe toată lumea când a apărut în bazin pentru calificări purtând o cască pe care era trecut numele americanului Caeleb Dressel, cel care deține recordul mondial în proba de 100 m mixt în bazin scurt cea în care urma să înoate francezul.

Întrebat apoi de ce a ales să facă acest lucru, Leon a răspuns, citat de AFP: „Dressel este cineva pe care îl admir în natație, m-a ajutat foarte mult în cariera mea și în viață, așa că am fost foarte mândru să port această cască”.


Francezul a dezvăluit că au făcut schimbul de căști la Paris, unde americanul a cucerit două medalii, un aur cu ștafeta mixtă de 4x100 m mixt și un argint cu cea de 4x100 m mixt.

Gestul lui Marchand nu a trecut neobservat, Dressel trimițându-i un mesaj pe rețelele sociale: „Frumoasă cască!”, iar Leon i-a răspuns: „Casca unei legende!”

Schimbul de replici între cei doi campioni olimpici

Leon Marchand: „Nu mă aștept la prea multe rezultate”


În sesiunea de seară, când a avut loc finala, Leon a revenit la o cască pe care scria numele său. Francezul, care a revenit la antrenamente pe 16 septembrie, a câștigat proba cu un timp de 50,65 s, fiind urmat de Noe Ponti (Elveția) 50, 66 s, ambii stabilind noi recorduri naționale, și de Duncan Scott cu 51,14. „Nu mă aștept la prea multe rezultate, încerc doar să mă distrez și să revin la standardele mele”, a spus Marchand.

Leon Marchand nu a mai abordat sezonul de bazin scurt din 2019 FOTO Guliver/GettyImages

În finală a fost prezent și chinezul Pan Zhanle, care s-a încălzit pentru probele care urmează în zilele următoarele, el clasându-se pe poziția a șasea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.