Campionate

Manchester United - Brentford 2-1 » „Diavolii roșii” câștigă din nou după o secetă de 5 meciuri, iar Ten Hag răsuflă ușurat

Articol de Dragoș Petrescu   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Manchester United s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Brentford, scor 2-1, într-o partidă din etapa cu numărul opt în Premier League.

Prima șansă de gol a partidei a venit în minutul 21 și le-a aparținut gazdelor.

În urma unei lovituri de la colțul terenului bătute de Eriksen, Flekken a prins balonul, după care l-a scăpat fix în fața lui Hojlund, însă atacantul danez nu a reușit să profite, iar scorul a rămas 0-0.

Cinci minute mai târziu, trupa lui Ten Hag a avut o nouă șansă de a deschide scorul.


Alejandro Garnacho a primit balonul de la Marcus Rashford în careul advers, apoi a trimis un șut violent către poarta oaspeților, însă Flekken a avut o intervenție bună și a reușit să blocheze execuția argentinianului.

Replica lui Brentford a venit în minutul 31, când Christian Norgaard a trimis un șut periculos din afara careului, dar Onana a intervenit, reușind astfel să îndepărteze pericolul.

După doar patru minute, Christian Eriksen a ratat o ocazie uriașă.


Mijlocașul de 32 de ani a profitat de un duel din careul advers, între Casemiro și unul dintre fundașii „albinelor”, și astfel a intrat în posesia balonului intr-o poziție de 1 la 1 cu Flekken, dar execuția danezului a fost una defectuoasă care a trecut mult peste poarta goalkeeper-ului batav.

Brentford a deschis scorul la ultima fază a primei reprize

Oaspeții au dat lovitura în prelungirile primei reprize, prin Ethan Pinnock, care a reluat cu capul în poarta lui United, dupa o centrare venită de la Damsgaard.

Astfel, Brentford a intrat la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

Manchester United, o altă echipă în repriza secundă

„Diavolii roșii” au reușit sa restabilească egalitatea după doar 2 minute de la fluierul de start al reprizei secunde, gratie unei reușite splendide semnate de Alejandro Garnacho.

Atacantul argentinian a profitat de o centrare perfecta livrată de Marcus Rashford și a reușit să-l învingă pe Flekken cu un șut din prima.

Trupa lui Ten Hag a continuat să pună presiune pe defensiva „albinelor” și după ce au marcat golul egalizator, creându-și alte câteva șanse importante de a înscrie, prin Casemiro și Bruno Fernandes.

Rasmus Hojlund a adus victoria pe Old Trafford

Insistențele gazdelor au dat insă roade în minutul 62, când Rasmus Hojlund, aflat într-o poziție de 1 la 1 cu Flekken, l-a învins pe olandez cu o scăriță superbă, după ce a combinat excelent cu Bruno Fernandes la marginea careului.

Șapte minute mai târziu, Manchester United și-a putut majora avantajul, însă Diogo Dalot, scăpat singur cu Flekken, nu a reușit să-l învingă pe goalkeeper-ul lui Brentford.

Oaspeții puteau restabili egalitatea în primul minut suplimentar al partidei, însă șutul lui Yarmolyuk din marginea careului a trecut peste poarta lui Onana.

Astfel, scorul final al partidei a rămas cel stabilit de Rasmus Hojlund în minutul 62, 2-1 pentru Manchester United.

În urma acestei victorii, trupa lui Erik ten Hag acumulează 11 puncte și urcă pentru moment pe poziția a 10-a în Premier League.

De cealaltă parte, Brentford rămâne cu 10 puncte și cade pe locul al 12-lea în clasament.

În etapa viitoare din Premier League, Manchester United va merge la Londra pentru duelul cu West Ham, în timp ce Brentford va primi vizita nou-promovatei Ipswich.

Clasament Premier League:

FINAL » Manchester United - Brentford 2-1

Manchester United - Brentford » Echipele de start:

Manchester United (4-2-3-1): Onana - Dalot, De Ligt, Evans, Martinez - Eriksen, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund

Rezerve: Bayindir - Antony, Diallo, Fletcher, Lindelof, Mazraoui, Ugarte, Wheatley, Zirkzee

Antrenor: Erik ten Hag

Brentford (3-5-2): Flekken - Van den Berg, Collins, Pinnock - Ajer, Damsgaard, Norgaard, Janelt, Lewis-Potter - Schade, Mbeumo

Rezerve: Valdimarsson - Carvalho, Konak, Mee, Meghoma, Rasmussen, Trevitt, Wissa, Yarmolyuk

Antrenor: Thomas Frank

Stadion: Old Trafford (Manchester)

Arbitru: Samuel Barrott

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.