Liga 1

Sezonul trecut a fost campion Primavera în Italia, acum e gata de Derby de România: „Uite cu cine țineam eu în copilărie!”

Răzvan Pașcalău este gata să-și arate valoarea și în România Foto: Eduard Apostol (GSP)

Articol de Eduard Apostol   —  sâmbătă, 19 octombrie 2024

Răzvan Pașcalău, 20 de ani, fost campion în Italia, în campionatul Primavera, cu Lecce U19, a povestit care sunt marile lui așteptări în acest sezon. Clujeanul, care ținea și cu Dinamo în copilărie, este exuberant, prin prisma vârstei sale

Dinamo își face propria pepinieră, direct în Liga 1, dintre tineri crescuți în academiile din străinătate. Printre tinerii considerați de viitor din „haită” se numără și Răzvan Pașcalău, 20 de ani, fundaș central, care a fost adus în această vară, așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate, la vremea respectivă.

Puștiul este și talentat, și cu verb. Clujean la origini, Răzvan are un ritm debordant atunci când vorbește despre aspirațiile sale. Și are sinceritatea vârstei, nu vorbește doar ca să se afle în treabă.

Răzvan Pașcalău ține cu Dinamo. Dar și cu U Cluj


Alături de câțiva coechipieri la o acțiune de marketing a clubului, la Macron Store, ardeleanul a povestit cum a ajuns să simpatizeze cu Dinamo. Este o „boală” grea, din familie. Tatăl său este suporter înfocat al „câinilor”.

Fundaș central de meserie, puștiul care a crescut la academia lui Lecce, în Italia, a mărturisit că, până la a se gândi de Derby de România, visează la debutul în prima divizie în tricoul „câinilor”.

Apărătorul a evoluat pentru România U20, iar duminică va pătimi pentru Dinamo, crezând în steaua lui norocoasă.

„Aștept cu mare nerăbdare, da (Derby-ul de România). Este foarte frumos (la Dinamo), avem un grup unit, niște suporteri minunați...Mi-aduc aminte de mai multe derby-uri. De Dănciulescu, de Torje, mai ales că tata era dinamovist...


Astfel, țineam și eu cu Dinamo (râde). Cu cine țineam eu în copilărie? Cu Dinamo și cu U Cluj.

În primul rând, vreau să debutez, apoi să prind cât mai multe minute în tricoul lui Dinamo. Asta e ceea ce îmi doresc”, a declarat apărătorul ardelean.

100de mii este euro este cota lui Pașcalău conform transfermarkt

VIDEO Interviu cu fundașul ”câinilor”, Răzvan Pașcalău, înaintea derby-ului cu FCSB: „Tata e dinamovist, așa că mă uitam la multe meciuri când eram mic”

Clujeanul a fost important în echipa campioană a lui Lecce U19 în succesul din 2023

„În Italia, era un fotbal foarte tacticizat. Fizic, e la fel, dar se pune accent pe partea de tactică, o altă cultură. O altă limbă. Am stat acolo vreme de patru ani. Ai ce învăța”, a povestit fotbalistul despre ceea ce a învățat în Il Calcio.

Ardeleanul a fost om de bază în echipa lui Lecce U19 în 2023, când această formație a câștigat prestigiosul campionat Primavera.

Lecce a câștigat campionatul Primavera 1 TIM după o finală dramatică împotriva Fiorentinei.

Lecce a început finala cu Fiorentina cu patru români titulari. Alexandru Borbei (portar), Răzvan Pașcalău (fundaș), Cătălin Vulturar (mijlocaș) și Rareș Burnete (atacant) au fost jucători de bază pe tot parcursul sezonului.

Cei patru au fost integraliști în finala care a avut nevoie de prelungiri pentru a fi stabilită campioana. Lecce s-a impus grație golului marcat de Hasic în minutul 122, scor 1-0. Acesta este primul titlu cucerit de Lecce U19 după 19 ani, la vremea respectivă.

Răzvan Pașcalău a fost nominalizat la premiul acordat celui mai bun fundaș al sezonului.

83de meciuri a adunat Pașcalău pentru Lecce U19, marcând și 3 goluri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.